Koristit će se na stotinjak različitih lokacija

Na hrvatske prometnice stiže još 30-ak novih kamera za mjerenje brzine

Objavljeno: 11.02.2023. zagorjeinternational

Voditelj Službe prometne policije pri ravnateljstvu policije Josip Mataija gostovao je u studiju Net.hr i u razgovoru otkrio da na hrvatske ceste dolazi još novih kamera za mjerenje brzine. 

– Već dugi niz godina postavljamo kamere, trenutno imamo pokriveno preko 360 lokacija na kojima postoji mogućnost mjerenja. Imamo 115 kamera u ovom trenutku. Kućište postoji, mi mijenjamo lokacije – rekao je.

Otkrio je i da se kamere nalaze na području cijele države te da nema niti jedna policijska uprava u kojoj nema određeni broj kamera. 

– Taj sustav širimo, a ove je godine u planu još nekih 30-ak novih uređaja koje ćemo koristiti na stotinjak raznih lokacija – dodao je.

Mataija je istaknuo da su lokacije gdje su kamere postavljene poznate jer da njihov cilj nije kažnjavanje već povećanje sigurnosti prometa na lokacijama gdje je ona bila ugrožena. 

– Njihov preventivni učinak je jako dobar. Ne trebate uopće znati gdje je kamera. Ako drugi vozači uspore i ponašaju se bolje, onda je sigurno jasno da je kamera tu negdje. Sustav se pokazao jako dobar i širit ćemo ga i sljedećih godina – najavio je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba