Od čudesnog motivatora oprostio se i jedan od njegovih ''sinova''

PROSINEČKI: Puno puta smo pili kavu i pričali o svemu, Ćiro je bio drugačiji od svih ostalih

Objavljeno: 08.02.2023. zagorjeinternational

Kako smo izvijestili jutros, preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević koji je, nažalost, izgubio bitku s rakom prostate. Od trenerskog maga i čudesnog motivatora oprostio se jedan od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena, legendarni brončani Robert Prosinečki.  

– Imali smo specifičan odnos. Veliki je šok, koliko god je pričao o svojoj bolesti, veliki šok. Otišao je veliki čovjek i trener koji je svima nama obilježio karijere, naučili smo puno od njega i imamo puno sjećanja na našeg Ćiru. Svima nam je jako teško, makar smo to očekivali. Bio je pravi borac, obilježio je hrvatski nogomet i medije, ništa neće biti isto bez njega. Proživio je lijep život i imat će gore što pričati ljudima – rekao je za N1 televiziju pa otkrio da, premda je u medijima njihov odnos bio prikazan vrlo napetim, otkrio je da to ipak nije bilo tako. 

– Možda sam kao klinac bio nešto ljut, normalno, kad odeš iz svog grada, ali imali smo dobar odnos. Puno puta smo pili kavu i pričali o svemu. Uz motivaciju, bio je i trener koji je obilježio hrvatski nogomet. Bio je jako često u medijima, volio je to, to je bio njegov život. Uživao je u tome. Na kraju, doživio je lijepe godine, izgledao je fenomenalno. Svaki razgovor je bio odličan i u ovim godinama. Falit će nam svima, falit će nogometu, javnosti. Ćiro je bio drugačiji od svih ostalih – zaključio je Prosinečki. 

Podsjetimo, Robert Prosinečki je kao mladić u dobi od 18 godina otišao iz Dinama u Crvenu zvezdu, a Ćiro je tada izjavio: ˝Pojest ću trenersku diplomu ako ovaj postane igrač˝.  Veliki Žuti je kasnije osvojio brončanu medalju te još nastupao za Barcelonu i Real Madrid. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba