Političkoj tragikomediji u Oroslavju na kraj odlučili stati članovi i simpatizeri NK Oroslavja:

“Dođite u srijedu pred gradsku vijećnicu, vrijeme je da se izborimo za prve svlačionice nakon 90 godina!”

Objavljeno: 30.01.2023. zagorjeinternational

U srijedu je prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Oroslavja. Osim što je na dnevnom redu razrješenje predsjednika Vijeća Kristijana Sojča, koje su zajednički inicirali SDP, HDZ i HNS, koji imaju većinu, trebala bi se donijeti i prva izmjena proračuna za ovu godinu. Kako piše NiZagorjemalo.hr, iako je Grad dobio proračun 30. prosinca 2022., prva izmjena traži se zbog NK Oroslavja, odnosno zbog povećanja stavke ulaganja u izgradnju svlačionica. Proračunom je bilo predviđeno oko 330.000 eura, kolika je bila službena procjena vrijednosti radova, no nakon provedenog natječaja najmanji iznos koji je za radove ponuđen je oko 490.000 eura. Stoga je na svojoj Facebook stranici NK Oroslavje pozvao igrače, roditelje s djecom iz kluba, simpatizere da se dođu izboriti za svlačionice, prve nakon 90 godina.

– Poštovani članovi kluba, roditelji, igrači. Pozivamo vas da u srijedu 01.02.2023. godine u 18:40 sati dođete i dočekate gradske vijećnike ispred gradske knjižnice Oroslavje jer će se tamo u 19:00 sati održati sjednica gradskog vijeća. Prva točka sjednice je odluka o rebalansu o kojoj ovisi hoće li krenuti izgradnja sportskih svlačionica. Naime, gradska uprava je u utorak otvorila ponude za izgradnju i najeftiniji iznos je 3.7 milijuna kuna, a u proračunu je predviđeno 2.5 milijuna kuna. Kako bi se moglo ići u daljnji postupak važno je izglasati rebalans. Stoga vas molimo da dođete sa svojom djecom koja treniraju u NK Oroslavju i pokažete svoj stav o tome hoće li se svlačionice graditi. Vjerujemo da su svi nogometaši, djeca a i njihovi roditelji zaslužili nakon mnogo godina takvu odluku. Molimo da svi koji mogu dođu odjeveni u odjeću sa obilježjima NK Oroslavje. Nadamo se da ćete se odazvati u sto većem broju – stoji u pozivu.

Predsjednik kluba Mrzljak požalio se i kako gradom već kruže ružne priče zbog tog statusa.

– Neki članovi HDZ-a nas prozivaju da smo teroristi, da nismo prijavili prosvjed, da treba na nas poslati policiju, da nam se zabrani dolazak. Kakvi teroristi smo mi? Protiv nikoga ne prosvjedujemo, samo se želimo okupiti i zamoliti vijećnike za podršku i izglasavanje rebalansa. Eto, okupit ćemo se kako bi zajedno nakon sjednice mogli proslaviti početak radova i zahvaliti se vijećnicima na tome – zaključio je Mrzljak, koji je za NiZagorjemalo.hr otkrio i da su poslali zahtjev da im kao građanima omogući nazočnost na sjednici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba