Nevjerojatno talentirana sedmobojka

‘LETEĆA VARAŽDINKA’: Jana Koščak (16) u nekoliko dana srušila čak tri rekorda od kojih je jednog dugo godina držala Blanka Vlašić 

Objavljeno: 23.01.2023. zagorjeinternational

Izuzetno talentirana atletičarka, Varaždinka Jana Koščak, prošlog je vikenda u Zagrebu preskočila 1,90 metara i time za čak sedam centimetara nadmašila mlađejuniorski dvoranski rekord u skoku u vis kojeg je držala naša atletska diva Blanka Vlašić, a dan kasnije ponovno je briljirala u Novom Mestu gdje je skočila u dalj 6,15 metara i time srušila mlađejuniorski i juniorski dvoranski rekord koji je od 2011. držala Antonija Radić, a koji je dosad iznosio 6,11 metara, piše Jutarnji list.

Koščak, koja je primarno sedmobojka i u toj je disciplini prošle godine osvojila naslov europske mlađejuniorske prvakinje, u subotu je nastupila i na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore, u disciplinama na 60 metara prepone (0,762 m) i u bacanju kugle, te je svojim uspjesima dodala još jedan rekord. Naime, u drugoj kvalifikacijskoj skupini, Koščak je trčala s vremenom od 8,30, a u finalu je bila još brža (8,26), te je postavila najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu u U-18 kategoriji.

Na bacanju kugle je, osim pobjede, postavila i novi vlastiti rekord bacivši kuglu 14,37 metara.

Idući nastup za mladu Varaždinku je ove srijede na seniorskom tromeču nacija (Hrvatska – Srbija – Slovenija) u Beogradu gdje je ponovno čeka skok u vis. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba