Općini Lobor odobren rekordan iznos za izradu Strategije zelene urbane obnove

Načelnica Jembrih: Pokazat ćemo kako uistinu živimo zeleno kao što to govore naši lepi zagorski bregi koji nas okružuju

Objavljeno: 17.01.2023. zagorjeinternational

Prekrasne vijesti početkom nove godine stigle su u Općinu Lobor. Naime, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Općini je dodijelilo Odluku o financiranju za izradu Strategije zelene urbane obnove općine Lobor u najvišem mogućem iznosu od 14.599,51 eura.

Strategija se odnosi na ostvarenje ciljeva razvoja zelene infrastrukture, integraciju NBS rješenja, unaprjeđenje kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, ostvarenje ciljeva energetske učinkovitosti, prilagodbe klimatskim promjenama i jačanje otpornosti na rizike.

Zadovoljstvo nije krila ni načelnica Ljubica Jembrih ističući brojne prednosti ove odluke.

– Zahvaljujem Ministarstvu, ova vijest obradovala je kako mene, tako sigurna sam, i naše mještane. Ova Strategija velik je vjetar u leđa svim jedinicama lokalne samouprave s obzirom na to da se odnosi na razdoblje od pet do 10 godina. To je dug period, a mi ćemo to povjerenje potvrditi i pokazati kako uistinu živimo zeleno kao što to govore i ‘lepi zagorski bregi’ koji nas okružuju. Najljepše od svega je što ovo Općinu neće koštati apsolutno ništa jer Ministarstvo u stopostotnom iznosu financira izradu same Strategije – poručila je načelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba