Policija je tijekom vikenda pojačano nadzirala promet, napisana i jedna ‘masna’ kazna

‘Rekorder čaše’ je 48-godišnjak koji je u Bedekovčini napuhao 2,17, a ‘rekorder gasa’ kroz Čret jurio 84 km/h

Objavljeno: 16.01.2023. zagorjeinternational

Kako je i najavljeno, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda je proveden pojačani nadzor prometa, a utvrđeno je ukupno 76 prometnih prekršaja. 

Od ukupne brojke, zabilježeno je 16 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, četiri prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila i 39 ostalih prekršaja u prometu. 

Policija je posebno izdvojila najveću očitanu koncentraciju alkohola u organizmu nedjelju oko 21.30 sati u Bedekovčini kod 48-godišnjeg vozača (2,17 promila). Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga, a predložena novčana kazna je u iznosu od 1320 eura te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu 14. siječnja, oko 12 sati u Čretu od 84 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba