Kaže da definitivno želi biti liječnik

Maturant s cerebralnom paralizom ‘upao’ na prestižni Harvard, njegova reakcija obilazi svijet

Objavljeno: 15.01.2023. zagorjeinternational

Matthew Myslenski je maturant kao i svaki drugi – uživa u druženju s prijateljima, voli svoju obitelj koja mu pruža potporu, a sve školske zadaće i obaveze ispunjavao je s jednim ciljem – da se, kad dođe vrijeme za to, upiše na prestižno sveučilište.

Ova priča ne bi bila ni po čemu posebna da Matthew nije oduševio svijet svojom iskrenom reakcijom na obavijest s Harvarda u kojoj ga pozdravljaju i pozivaju na upis prve, brucoške godine.

Video u kojemu, sa svojom sestrom blizankom Magdalenom, čita obavijest i zatim na dirljiv način reagira na dobre vijesti, pogledali su milijuni ljudi diljem svijeta. Matthew je naime, maturant s cerebralnom paralizom, grupom poremećaja koji utječu na kretanje i tonus mišića.

O upisu na Harvard sanja još otkako je bio dječak, a upravo su ga liječnici koji su ga nadzirali i liječili godinama, u sklopu dječje bolnice u Bostonu, nadahnuli da se orijentira prema studiju biologije, kao pripremnom studiju za medicinu.

– Dvoje mojih liječnika nevjerojatni su ljudi. Kad sam saznao da su povezani s Harvardom, uvijek sam se ugledao u to – pojasnio je Matthew za CBS News.

Maturant akademije ˝Woodstock” dobru je vijest doznao prije Božića prošle godine, kad se ulogirao u svoj račun i provjerio e-poštu. Njegova je sestra cijelo vrijeme bila kraj njega.

– Vidjela sam da konfeti iskaču na ekranu prijenosnog računala i pomislila sam: ‘Oh, ovo se stvarno događa! Jako sam ponosna na njega. Uz njega sam svih 17 godina, promatram svaki korak i sve što je postigao. Sve je tako pošteno zaslužio – govori ponosna sestra.

Na Harvardu Matthew planira upitati studij biologije, baš kao što su to prije njega učinili i njegovi roditelji, a jednog dana vidi se u medicini.

– Nisam siguran koje bih polje medicine odabrao, ali definitivno želim biti liječnik – siguran je Myslenski.

Svima koji se bore s poteškoćama poručuje da nastave i prevladaju ih.

– Ponekad mi treba peterostruko više vremena no drugima da završim neki zadatak, ali svejedno uspijem i nadvladam problem – govori za kraj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba