Đurđica iz Bedekovčine posvojila je djecu iz Konga koja su iz istog doma kao i djeca u slučaju pritvorenih Hrvata u Zambiji

EVELIN: Mama, što ako me u školi pitaju jesi li me kupila?

Objavljeno: 12.01.2023. zagorjeinternational

Prije otprilike četiri godine, u Zagorje, točnije Bedekovčinu, iz Konga su stigli djevojčica Evelin (8) i njezin godinu dana mlađi brat Andrej. Djevojčica i dječak, nerazdvojni od malena, zajedno su stigli i u sirotište u Kongu nakon što se njihovi biološki roditelji više nisu mogli brinuti o njima. Na sreću, tamo su proveli manje od pola godine jer ih je posvojila viša medicinska sestra Đurđica Krmelić. Djeca idu u školu u Bedekovčinu, a Đurđica je za RTL Direkt rekla kako je Evelin uznemirena zbog priče iz Zambije i Hrvata koji su u pritvoru zbog optužbi za pokušaj trgovanje djecom. 

Djeca koju je Đurđica posvojila iz istog su doma kao i djeca u slučaju pritvorenih Hrvata u Zambiji.

– Pitala me što da kaže u školi ako je pitaju jesam li je kupila. Ona je državljanka RH, govori hrvatski, piše, razumije. Mi kao roditelji potičemo ih da znaju sve što se događa u Africi. Govorimo im da su Južnoafrikanci i kako su živjeli u Kongu. Ovo je sad veliki stres – rekla je Đurđica za RTL Direkt.

– Svoju djecu nisam kupila, nego posvojila – dodala je i opisala kako je išla procedura.

– Ravnatelj tog doma nije u bijegu, jučer smo se čuli, odvjetnik koji je nas branio također nije u zatvoru, to su laži. Procedura? Vjerujete u ono što su vam poslali iz Konga. Tu vam je sud priznao stranu sudsku odluku. Ja sam osobno došla do kontakta doma, poslala sam mail, tražila sam da bih posvojila dijete. Vrlo brzo su mi odgovorili što mi treba od papirologije, prevesti na francuski i vratiti im. Kad je sve bilo provjereno, oni su mi poslali fotografiju Evelin i Andreja i rekli su da su biološki brat i sestra da su bolesni i zašto su završili u domu te bih li mogla uzeti njih oboje – rekla je i dodala da je u kontaktu s biološkim roditeljima, a o slučaju pritvorenih Hrvata kaže:

– Voljela bih da ti ljudi izađu na slobodu, brine me i što je s djecom, jesu li u sirotištu, zašto nitko ne može do njih? Ta djeca su građani RH, mora se nešto hitno poduzeti – završava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba