Održane Zimske radionice i igraonice u Muzeju krapinskih neandertalaca

BROJNA NOVA ZNANJA: Djeca su učila o krapinskom pračovjeku i proučavala fosile, a svladali su i prapovijesnu vještinu šivanja drvenom iglom

Objavljeno: 10.01.2023. zagorjeinternational

U Muzeju krapinskih neandertalaca su i ove godine održane 18. po redu Zimske radionice i igraonice, edukativni program namijenjen djeci predškolske i osnovnoškolske dobi. 

Djeca su na zabavan i interaktivan način, kroz različite aktivnosti, učila o krapinskom pračovjeku, evoluciji, fosilima i mineralima, a u sklopu programa održana je radionica “Mali geološki laboratorij” u kojoj su djeca imala priliku proučavati originalne fosile i minerale te koristiti mikroskop prilikom proučavanja mikrofosila. 

Osnovnoškolci su također upoznali kostur modernog čovjeka i usporedili ga s kosturom neandertalca, a svladali su i prapovijesnu vještinu šivanja pomoću drvene igle i kamene alatke prilikom izrade nakita i torbica. 

Uz to, sudionici programa su obišli i stalni postav Muzeja krapinskih neandertalaca i Nalazište Hušnjakovo, a program je osmislila i vodila viša muzejska pedagoginja Lorka Lončar Uvodić. Također, u realizaciju radionica se uključila i kustosica pripravnica Natalia Mladineo. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba