Rezime blagdanskog vikenda na zagorskim prometnicama

Zagorci si “dali malo oduška”, krivudali cestama pa skrivili 15 prometnih nesreća

Objavljeno: 27.12.2022. zagorjeinternational

Za zagorske policajce blagdanski vikend bio je sve, samo ne miran. Tri krađe, tri prekršaja protiv javnog reda i mira, jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici i jedan prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i čak 15 prometnih nesreća zabilježene su diljem Krapinsko – zagorske županije.

Od ukupnog broja prometnih nesreća, njih 12 je bilo s materijalnom štetom, a dogodile su se u Humu Bistričkom, Zaboku, Bedekovčini i Proseniku zbog nepropisne radnje vozilom, u Krapini, Zlatar Bistrici, Stubičkim Toplicama i Zlataru zbog ne kretanja vozilom na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, u Oroslavju zbog neprilagođene brzine, u Zaboku zbog oduzimanja prednosti prolaska te u Krapini i Novom Golubovcu zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika.

U prometnim nesrećama do kojih je došlo u Krapini, Oroslavju, Zlatar Bistrici, Bedekovčini i Proseniku vozači koji su skrivili prometne nesreće upravljali su vozilima pod utjecajem alkohola od 1,53., 1,56., 1,61., 1,76., i vozačica s 2,13 promila.

U Zlataru je vozač uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu kolnika skrivio prometnu nesreću, a upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,83 promila i zadobio lakše tjelesne ozljede.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Ciglenici Zagorskoj zbog neprilagođene brzine jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede. Isto tako lakše tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba u prometnoj nesreći do koje je došlo u Lugu Poznanovečkom zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba