NA RADOST NAJMLAĐIH: Radoboj uskoro dobiva svoje prvo skijalište i sanjkalište, a planira se i škola skijanja

“Početkom iduće godine u suradnji sa SKI klubom iz Svetog Križa Začretja napravit ćemo umjetni snijeg, a za sljedeću skijašku sezonu, vjerujem da ćemo biti skroz spremni“

Objavljeno: 23.12.2022. Valentina Cigula

Na radost najmlađih stanovnika i stanovnica Radoboja, općina uskoro dobiva svoje prvo skijalište i sanjkalište. Kako nam je otkrio načelnik Anđelko Topolovec, Općina je sredstvima iz proračuna, od Krašograda kupila pet godina staru opremu koja se koristila dvije godine.

-Kupili smo žirafu za raditi snijeg i pokretnu traku za male skijaše.  U centru općine, napravit ćemo skijalište i sanjkalište za djecu. S obzirom da su nam zime bez snijega, ideja nam je napraviti snijeg za najmlađe s područja općine, ali naravno, ne samo za njih, već sve koji će željeti doći. Želja nam je dalje razvijati projekt u još ozbiljnijem smjeru, pa tako planiramo pokrenuti i školu skijanja – pojasnio je načelnik Topolovec, dodajući da se u realizaciju projekta planiralo krenuti još ove godine, odnosno napraviti barem umjetni snijeg, no kako ističe, pošto oprema nije radila dvije godine, potrebno je napraviti ‘ozbiljan’ servis.

– Početkom iduće godine, u suradnji sa SKI klubom iz Svetog Križa Začretja, ako neće biti pravog snijega, napravit ćemo umjetni, da se djeca mogu igrati i uživati u zimskom radostima za vrijeme praznika. Naravno, skijalište i sanjkalište nije samo za najmlađe, već i one nešto starije. Za sljedeću skijašku sezonu, vjerujem da ćemo biti skroz spremni, s instaliranom opremom, uređenom stazom te pod stručnim vodstvom škole kroz cijele zime – poručio je Topolovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba