Održan Zagreb open u powerliftingu i bench pressu – nastupilo preko 200 natjecatelja

Ponovo odličan “Srele brutal team“: U vrlo jakoj kategoriji osvojili zlato, srebro i četvrto mjesto

Objavljeno: 19.12.2022. zagorjeinternational

Proteklog vikenda u Zagrebu je na Vrbanima održan Zagreb open u powerliftingu i bench pressu na kojem je nastupilo preko 200 natjecatelja, a iz i Powerlifting kluba “Srele brutal team“ iz Oroslavja pod vodstvom osnivača, predsjednika, trenera i aktualnog dvostrukog nacionalnog rekordera Srećka Martinića Sreleta nastupila su tri natjecatelja u bench pressu i osvojili su zlato, oborili ujedno i nacionalni rekord, zatim srebro i četvrto mjesto u vrlo jakoj konkurenciji.

– Odmah na početku izdvojio bi Patriciju Slakoper (18) najjaču kadetkinju Hrvatske koja je u ove dvije godine apsolutno izdominirala mladom ženskom bench scenom uz srušena do sada tri nacionalna rekorda u kategoriji do 52 kilograma, 57 kilograma, 63 kilograma ciljano i vrlo teško otišla u kategoriju od 63 do 69 kilograma. To su čak njezine dvije kategorije više od uobičajene i teškom radom uspjela je srušiti i četvrti rekord koji je bio star sedam godina podigavši 62,5 kilograma, što je popravljen rekord za 2,5 kilograma. Patricija je sljedeće godine juniorka i pred njom je zaista odlična sportska karijera jer trenira zaista puno, voli trenirati i ne odustaje nikada što pokazuju i impresivni rezultati za tako mladu djevojku – rekli su iz Powerlifting kluba “Srele brutal team“, nastavivši:

– Daniel Škreblin (17) u kategoriji do 93 kilograma podigao je 125 kilograma i osvojio srebro. Ovo mu je prvo natjecanje, trema je bila više nego očita, no on diže na treninzima desetak kilograma više, ali za prvi puta i drugo mjesto je odlično. Toniju Valentiću (26) u kategoriji do 93 kilograma, ovo je bio četvrti open. Podigao je 140 kilograma i na njega smo zaista ponosni. Prije svega jer mu je prvo natjecanje, imao je hrabrosti izaći jer je smršavio 15 kilograma te htio testirati sebe da li može u kategoriji do 93 kilograma, zadnjih tri tjedna kad je bio na oko 97 kilograma dizao je preko 150 na treningu, no vjerujem da nikada više nećemo u tu kategoriju do 93, jer ga je skidanje kila iscrpilo na najjače, no Toni ne odustaje i spremamo se za sljedeće natjecanje – kaže Srele.

Iz kluba su uputili zahvalu svima koji podržavaju njihov rad.

– Kod nas u Zagorju vrlo je teško selektirati, odnosno zainteresirati mlade ljude za dizanje utega, jer čim krenu malo ozbiljniji treninzi, mladi odustaju, boje se povreda i zadovoljava ih slikanje za društvene mreže što nema veze sa natjecateljskim powerliftingom i sportom gdje postoje dobne i težinske kategorije, stroga pravila natjecanja gdje izlaze samo najjači, a to nije lako. Iako sam rekao zbogom svojoj dizačkoj karijeri prije dvije godine zbog teške ozljede u Zadru, vjerujem da ću u ožujku iduće godine izaći u Pitomaču na Državno prvenstvo Hrvatske da uz svoja dva nacionalna rekorda u kategoriji master od 40 do 50 godine dodam uz Božju pomoć još jedan u kategoriji master dva od 50 + godina. Sretan i blagoslovljen Božić i Nova godina – poručio je Srećko Martinić Srele.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba