Potpisan sporazum o suradnji između Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina i nekoliko radijskih postaja

“Kaj će živjeti tako dugo dok postoje oni koji ga stvaraju i prenose“

Objavljeno: 07.12.2022. zagorjeinternational

Na Dan grada Krapine, u utorak je u prostorijama Kluba Pučkog otvorenog učilišta Krapina, potpisan sporazum o suradnji između Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina i radijskih postaja Radio Hrvatsko zagorje Krapina, Zagorski radio, Radio Stubica, Radio Novi Marof, Radio Sjeverni FM i Radio Marija Bistrica.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović istaknuo je da je potpisivanje navedenog sporazuma, Gradu došao kao najljepši poklon za veliki 829. rođendan, dodavši da je u Krapini uvijek najsvečanije tijekom dva razdoblja u godini – Tjedna kajkavske kulture i za Dan grada. Vezano upravo uz Tjedan kajkavske kulture, kako je rekao gradonačelnik, uvijek je lijepo čuti na radio postajama diljem Zagorja, pjesme izvedene na krapinskom festivalu.

Predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina Damir Novina rekao je da je izvorno kajkavsko područje puno šire od Zagorja jer ono se proteže skroz do Rijeke, što zapravo čini skoro polovicu hrvatskog stanovništva, dodavši da je moralna obaveza svih koji stvaraju popevke i onih koji ih mogu emitirati, da ih šire među ljude.

-Ako svi zajedno dišemo u tom smjeru, vratit ćemo to na ono što je bilo nekad jer vremena su se promijenila i sada se više ne čekaju festivali kako bi se promovirale pjesme. Današnje vrijeme je vrijeme interneta, no uvjeren sam da s nježnim kajkavskim jezikom, kojim se može pokazati ljubav zaista možemo napraviti dobru stvar – poručio je Novina, dodajući da će “kaj“ živjeti tako dugo dok postoje oni koji ga stvaraju i prenose.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba