IZ ZAGORSKE POLICIJSKE BILJEŽNICE: Tijekom vikenda utvrđen 41 prometni prekršaj

U Krapini 49 – godišnjak ‘napuhao’ 2,24 promila, a u Bedekovčini vozač (42) bio pozitivan na “THC“

Objavljeno: 21.11.2022. zagorjeinternational

Zagorska policija tijekom proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, provela je pojačani nadzor u prometu, prilikom kojeg je utvrđen ukupno 41 prometni prekršaj od čega je, kako je izvijestila, bilo najviše, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

-Policijski službenici, tijekom provedenog nadzora prometa u Krapini, ove noći, pola sata nakon ponoći zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,24 promila zbog čega mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 49-godišnjaka, zbog počinjenog prekršaja, bit će podnijet optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca – rekli su iz PU krapinsko – zagorske.

Također, kako su izvijestili, u subotu, 19. studenog oko 10.55 sati, u Bedekovčini je zatečen 42-godišnji hrvatski državljanin kod kojeg je provedenim nadzorom obavljeno preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 42-godišnjeg vozača osobnog vozila utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ”THC“.

-Odbio je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza te 42-godišnjem vozaču osobnog vozila slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a predložena je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba