Započelo ovogodišnje obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

NIZ PREVENTIVNIH AKTIVNOSTI ZAGORSKE POLICIJE: Predavanja za školarce, ali i pojačano testiranje vozača na alkohol i droge

Objavljeno: 16.11.2022. zagorjeinternational

Od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti, a provodi se s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Tim će povodom, kao i prijašnjih godina, Policijska uprava krapinsko – zagorska provoditi niz preventivnih aktivnosti na području cijele županije, stoga će se u osnovnim i srednjim školama na području županije, kako su iz PU krapinsko – zagorske pojasnili intenzivno provoditi predavanja za učenike osmih razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola u sklopu preventivnog projekta “Zdrav za 5!“ u cilju jačanja njihove osobnosti i negativnog stava prema sredstvima ovisnosti, te tematska predavanja roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola kako bi pružili snažan oslonac svojoj djeci u njihovom putu prema zdravom i kvalitetnom života.

 -Provodit će se i preventivno represivne aktivnosti kroz pojačane aktivnosti  u cestovnom prometu u dijelu testiranja vozača na prisutnost alkohola i droga u organizmu, u području suzbijanja dostupnosti ponude droga, kao i u području kršenja zakonskih odredbi o zabrani prodaje ili točenja alkoholnih pića, te duhanskih proizvoda maloljetnim osobama – kazali su iz PU krapinsko – zagorske, pa otkrili da je u prvih deset mjeseci ove godine na području PU krapinsko-zagorske detektirano i prijavljeno nadležnim sudovima 120 kažnjivih radnji iz područja zlouporabe droga.

-Riječ je o 76 kaznenih djela, odnosno 68 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i osam kaznenih djela omogućavanja trošenja droga, te 44 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga – pojasnili su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba