Kujica je uginula ubrzo nakon dolaska u sklonište. Bila je potpuno razvaljena od silovanja

TRULI SISTEM: Ivor je silovao psa, još ga nisu uhitili jer radi u EU parlamentu i ima imunitet

Objavljeno: 07.11.2022. zagorjeinternational

Na Općinski kazneni sudu u Zagrebu na kojemu se vodi postupak protiv Ivora Ivaniševića (46) zbog seksualnog zlostavljanja ženke pasmine rodezijski gonič, kako doznaje 24sata, još nisu stigli odgovori Ministarstva pravosuđa i uprave kao ni MUP-a vezano uz navodni imunitet koji on ima od kaznenog progona. Sud može putem Interpola zatražiti i terensku provjeru adrese na kojoj je prijavljen u Belgiji što će s velikom vjerojatnošću i učiniti. Naime, Ivoru je 28. listopada ove godine počelo novo suđenje za optužbe da je od 2009. do rujna 2015. godine na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psom nanoseći mu bol i patnju. Psihički i fizički zlostavljao je i mužjaka iste pasmine.

Otkrili su ga slučajno

U akciji usmjerenoj protiv pedofila u rujnu 2015. godine, otkrili su ga slučajno, a u njegovu stanu na Knežiji zatekli su dva izmučena i izgladnjela psa te zaplijenili 111 CD-ova i DVD-ova sa snimkama i fotografijama seksualnog zlostavljanja.

Na prvom ročištu njegov branitelj Boris Vinčić ponovno je zatražio isključenje javnosti što je sud odbio, a potom je, pred kraj same rasprave, na sud stigao dopis koji je šokirao sve.

– Nastavno na prethodnu korespodenciju obavještavamo vas da smo zaprimili obavijest Ureda Sirene Belgija u kojoj navode da predmetni 46-godišnjak ima imunitet, čiji status onemogućuje njihovim nadležnim tijelima da prilikom postupanja i zatjecanja predmetnog liše slobode tj. uhite – navodi se u dopisu koji je na sud stigao iz Ravnateljstva policije MUP-a.

– Slijedom navedenog, navedenu informaciju dostavljamo vam na znanje i daljnje postupanje, posebice u slučaju da smatrate opravdanim pokretanje vašeg zahtjeva za ukidanjem imuniteta istom u cilju uhićenja – stoji u dopisu.

EU parlament

– Kako su putem međunarodne policijske suradnje razmijenjene sve relevantne informacije vezane uz navedeni slučaj te se suradnja oko navedenog predmeta nastavlja između nadležnih pravosudnih tijela Republike Hrvatske i Kraljevine Belgije – rekli su iz MUP-a.

Nije jasno o kakvom imunitetu je riječ s obzirom da je Ivor, prema podacima kojima raspolaže sud, zaposlen u Europskom parlamentu kao službenik u računovodstvu, te je posljednje gotovo dvije godine navodno na bolovanju, ali problem je što predmetu iduće godine u jesen nastupa zastara, a eventualno skidanje imuniteta moglo bi dodatno zakomplicirati i oduljiti cijeli postupak, piše 24 sata.

Inače, na spisu su se dosad izmijenila četiri suca, a Ivor je prošle godine u rujnu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora. Presuda je ukinuta iz proceduralnih razloga te mu je krajem listopada ove godine počelo novo suđenje u odsutnosti. Od travnja prošle godine za njim je na snazi međunarodna tjeralica i Europski uhidbeni nalog. 

– Kujica je uginula ubrzo nakon dolaska u sklonište. Bila je potpuno razvaljena od silovanja. Mužjak je još živ. U Dumovcu je – kazali su aktivisti za zaštitu životinja koji su skrbili za pse oduzete Ivaniševiću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba