Pronađeno i 38 stabljika te 1723 grama konoplje, osam grama kokaina, dvije digitalne vage, uređaj za vakuumiranje…

ZAGREB: Kupili kokain u Kolumbiji, natopili ga u stolnjake i ‘prošvercali’ u Hrvatsku – dvojac uhićen i predan pritvorskom nadzorniku

Objavljeno: 06.11.2022. VH

Iz Policijske uprave zagrebačke priopćili su da su policijski službenici PU zagrebačke, u suradnji s Carinom, dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 42-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnja se da je 43-godišnjak od zasad neutvrđenih osoba i na neutvrđen način na području Kolumbije kupio veću količinu kokaina koji je potom skriven u vidu otopine i natopljen u platnene stolnjake. Tako skrivena droga u dvije je pošiljke prokrijumčarena na područje Republike Hrvatske putem redovne usluge kurirske službe, nakon čega ju je u četvrtak, 4. studenoga 43-godišnjak u Zagrebu, Gundulićevoj ulici preuzeo.

Policijski službenici su svoju sumnju potvrdili pretragom navedenih paketnih pošiljaka u kojima je pronađeno ukupno 26 komada platnenih stolnjaka natopljenih otopinom kokaina.

– Potom, provedenim daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni 43-godišnjak i 42-godišnjakinja protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem preprodaje, nabavljali smolu konoplje tipa droga i drogu kokain te istu vagali, prepakiravali, miješali s punilima radi povećanja mase i istu skrivali u stanu u Zagrebu, Ulici Haulikova, a sve s ciljem proizvodnje i preprodaje droge. Također, osumnjičeni su uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili konoplje tipa droga te istu sušili, vagali i u konačnici preprodavali – stoji u policijskom priopćenju.

Svoja su saznanja iz kriminalističkog istraživanja policijski službenici potvrdili pronalaskom 43-godišnjaka u neovlaštenom posjedu 0,5 grama droge kokain i 4,8 grama smole konoplje, kao i daljnjom provedenom pretragom stana u Haulikovoj ulici u kojoj je pronađen improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj bilja.

U navedenom laboratoriju policijski službenici su pronašli i zasađenih 38 komada stabljika konoplje, 1723 grama konoplje, 831,1 grama smole iste droge, kao i osam grama kokaina, 42,8 grama punila te dvije digitalne vage s tragovima droge i uređaj za vakuumiranje.   

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu. 

PU zagrebačka
PU zagrebačka

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba