Na snazi ostaju prijašnje mjere (vezane uz trošarine, maržu…) bez kojih bismo još skuplje 'točili'

VLADA POTVRDILA: Nema ograničenja cijena goriva, od sutra skuplje plaćamo benzin i dizel

Objavljeno: 24.10.2022. zagorjeinternational

Nakon što su cijene goriva prošlog tjedna bile ograničene, a prema jučerašnjim najavama, iz Vlade su danas kazali kako zasad neće biti takvog produljenja blokade pa ćemo od sutra plaćati veće cijene benzina i dizela.

Kako piše portal 24 sata, o prekidu ograničenja cijena je ministar Filipović već razgovarao s predstavnicima malih distributera.  No, ostaju prijašnje mjere Vlade na snazi (vezano uz trošarine, maržu…) bez kojih bi cijene bile još veće, ističe se.

Prema tjednom prosjeku kotacija, cijene naftnih derivata na benzinskim postajama od 25. listopada 2022. iznosile bi 11,10 kuna za litru benzinskog goriva, 13,44 kuna za litru dizelskog goriva, 9,80 kuna za litru plavog dizela, 10,11 kuna za kilogram ukapljenog naftnog plina (UNP PB) smjesa propan-butan za spremnike te 14,36 kuna za ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za boce sadržaja 7,5 kilograma i više.

Bez Vladinih mjera i u slučaju da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, iste bi iznosile: 12,91 kuna za litru benzinskog goriva, 15,42 kuna po litri za dizelsko gorivo, 10,70 kuna po litri za plavi dizel, 11,96 kuna za kilogram za ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za spremnike i 16,70 kuna za ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za boce sadržaja 7,5 kilograma i više.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba