Pogledajte kako je bilo na 25. festivalu duhovne glazbe 'Krapinafest'

FRA KRIŠTO PORUČIO: ˝Ugledajte se na sebe, svoje srce, savjest i donesite svoj život pred Boga˝

Objavljeno: 23.10.2022.

Subotnje predvečerje u Krapini obilježilo je jubilarni festival duhovne glazbe ‘Krapinafest’ kojem je prethodila samostalna izložba fotografija, plakata u uspomena dosadašnjih izdanja festivala, a nakon koje je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto.

– Isus pripovijeda da su dva čovjeka, farizej i carinik, došli u hram pomoliti se Bogu. Na izvan su se obojica molila, ali u stvarnosti molio se samo jedan; onaj drugi se hvalio! Nitko od nas nije automatski ni dobar ni loš; to se mjeri po vjeri i djelima, ali još više po unutarnjem stavu. Važno je stoga s kakvim unutarnjim raspoloženjem dolazimo pred Boga. Trebalo bi se ugledati u carinika: sebe, srce, savjest i cijeli život donijeti pred Boga iskreno i istinito – istaknuo je u homiliji fra Krišto.

Budući da festival nije natjecateljskog karaktera, svi izvođači bili su u opuštenoj atmosferi, pjevajući i svirajući u druženju s organizatorima i posjetiteljima cijelo poslijepodne, te uživali u obilasku grada i izložbi fotografija s dosadašnjih festivala. Nastupili su poznati izvođači moderne duhovne glazbe, umjetnici s kojima su članovi zbora proteklih godina ostvarili dobru suradnju: Željka Marinović, Antonio Tkalec, Davor Terzić, Matija Antolić i band ‘Živim’ te zborovi ‘Kikići’ i ‘Genijalci’.

Bila je ovo i prigoda za uručenje priznanja za doprinos promociji moderne duhovne glazbe i dugogodišnju podršku festivala, a završnu pjesmu Krist na žalu zajedno su izveli svi sudionici ovogodišnjeg, 25. Krapinafesta.

Festival je realiziran pod organizacijskom palicom zajednice ‘Bolji svijet’ i Franjevački samostan u Krapini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba