Prometna policija postaje Krapina provela pojačani nadzor autobusa i teretnih vozila

Utvrđeno 29 prekršaja – naplaćeno više od 13.000 kuna kazni

Objavljeno: 18.10.2022. zagorjeinternational

Policijski službenici Postaje prometne policije Krapina tijekom proteklog su tjedna, kako bi osigurali sigurno prometovanje, proveli pojačani nadzor autobusa i teretnih vozila.

Kako su izvijestili iz PU krapinsko – zagorske utvrđeno je ukupno 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Naplaćeno je više od 13.000 kuna novčanih kazni.

-Tijekom provedenog nadzora utvrđeni su i sankcionirani prekršaji kod prijevoznika iz različitih država i to 17 kod prijevoznika iz Hrvatske, pet kod prijevoznika iz Turske, tri kod prijevoznika iz Slovenije te po dva kod prijevoznika iz Srbije i BiH, dok je najviše utvrđenih prekršaja, kontrolom vozača teretnih vozila i autobusa utvrđeno po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te potom po Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu – rekli su iz PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba