Svetokriški DND brojnim aktivnostima obilježio ovogodišnji dječji tjedan

“Dječji tjedan je iza nas, ostaje poruka svima da za djecu srca uvijek ima” 

Objavljeno: 13.10.2022. VH

Društvo ‘Naša djeca’ Sveti Križ Začretje brojnim je aktivnostima za najmlađe obilježilo ovogodišnji ‘Dječji tjedan’, a razni programi za djecu su se odvijali od 3. do 8. listopada. 

‘Dječji tjedan’ je za mališane započeo u ponedjeljak 3. listopada kada su članovi Dječjeg općinskog vijeća posjetili načelnika Svetog Križa Začretja Marka Kosa s kojim su razgovarali o idejama za dječja igrališta na području općine. 

– Planira se puno napraviti, načelniku se svidjela inicijativa djece i obećao je financijsku podršku općine – rekli su iz DND-a. 

Potom su, istog dana, uredili i Trg kod fontane u samom srcu mjesta, a ukrasili su ga lijepim porukama.

U utorak 4. listopada su na igralištu kod škole i kod dvorca održane ‘Vesele igre spretnosti’, a potom su održane i ‘Bajkaonice’ u dva termina koje je vodila jedna od volonterki DND-a Ivana Junković. 

Idućeg je dana, u srijedu 5. listopada, održana likovna radionica pod nazivom ‘Uhvatimo jesen-vilu’ s Ivanom Kmetić, a dan nakon je u Osnovnoj školi Sveti Križ Začretje održan i susret dječjih načelnika i gradonačelnika s područja županije na kojem su raspravljali o dječjem proračunu. Također, istog su dana održane i dvije ‘Bajkaonice’, jedna u Područnoj školi u Mirkovcu, a druga u školskoj knjižnici. 

U petak 7. listopada je održana još jedna ‘Bajkaonica’ te druga likovna radionica ‘Uhvatimo jesen-vilu’. Također, toga je dana održana i kazališna predstava ‘Basne za nas danas’ koju je izvelo kazalište “Prijatelj” iz Zagreba u predvorju škole za svu djecu. 

Za sam kraj, 7. listopada su počeli i upisi djece u ‘Spikaonicu’, igraonicu učenja engleskog jezika za djecu od četiri do šest godina. 

– Igrama i aktivnostima prepun Dječji tjedan je iza nas. Ostaje poruka svima da za djecu srca uvijek ima – poručili su za kraj iz DND-a Sveti Križ Začretje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba