Ovakvih slučajeva je bilo i u Hrvatskoj...

Iz rektuma mu više od dva sata vadili čašu: ˝Bio sam pijan, ne sjećam se ničega˝

Objavljeno: 11.10.2022. zagorjeinternational

Nakon dva i pol sata tim od 11 liječnika uspio je izvaditi čašu od sedam centimetra iz muškarca (22) koja mu je zapela u trbuhu jer ju je gurnuo u rektum.

Ritesh Kumar iz Indije hitno je zaprimljen u bolnicu s velikim bolovima u trbuhu i krvarenjem. Rendgenske snimke pokazale su da je čašica čelična te da mu je blokirala crijeva.

Dr. Indra Shekhar Kumar, koja je vodila operaciju, rekla je da je postupak bio riskantan. Muškarcu su morali odrezati dio crijeva i postaviti specijalnu vrećicu kako bi njegove rane zacijelile. Nju će morati zamijeniti u siječnju, prenosi 24 sata.

Unesrećeni tvrdi da je bio pijan i da se ne sjeća što se i kako dogodilo.

– Ovo je vrlo rijedak slučaj, uglavnom se viđa kod psihijatrijskih bolesnika ili onih koji su u alkoholiziranom stanju – rekao je Dr. Kumar Vaibhav Sharma, stariji specijalizant koji je bio dio tima kirurga, prenosi Hindustan Times.

Dodao je da su kirurzi uklonili čašu nakon što su izveli operaciju kroz pacijentov abdomen u 4 sata ujutro, unutar nekoliko sati nakon njegova prijema. Bit će pušten iz bolnice za nekoliko dana.

Slična se situacija dogodila i u Hrvatskoj, kada je jedan muškarac došao na hitnu jer si je u rektum ugurao trbušastu tikvicu. Prema riječima liječnika dr. Marijana Koršića, tada kirurga Kliničke bolnice Merkur, muškarac se nije javio odmah pa je tikvica počela truliti u organizmu. 

– Mislio je valjda da će tikvica spontano izaći – rekao je dr. Koršić. 

Prisjetio se, zatim, i muškarca koji je, za razliku od trbušaste tikvice, odabrao janjeću kost. 

Taj mu je pacijent tada priznao “da mu je odgovarala”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba