GRADSKO VIJEĆE: Komunalno Zabok počet će kažnjavati pogrešno odlaganje otpada, Hrvatske ceste pozvane na odgovornost zbog nadvožnjaka Bračak i Gubaševo

“Je li netko u HC-u dobio otkaz zbog takvog planiranja gradilišta? To nije normalno koliko se kasni, a trpe i Zabočani i svi Zagorci“

Objavljeno: 01.10.2022. zagorjeinternational

Zabočko Gradsko vijeće, većinom je glasova, prihvatilo polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna koje se odnosi na prvih šest mjeseci u ovoj godini.

Pročelnica Upravnog odjela za financiranje Grada Zaboka Marija Sinković, pojasnila je da je proračun u prvih šest mjeseci imao prihode od 26 milijuna kuna, a rashode od 31,5 milijuna, dodajući da kad se tome pridoda preneseni višak iz prošle godine, manjak proračuna iznosi 4,7 milijuna kuna, piše Radio Stubica.

Također, istaknuto je i da tu nije uračunato osam milijuna kreditnog zaduženja za europske projekte, a da je dinamika realizacije uvijek u prvoj polovici godine manja. Poručeno je da su obveze podmirene te da je Proračun u plusu.

Ovisno o prekršaju

Na sjednici je prihvaćeno i  izvješće o radu Zagorskog vodovoda, pa je tako podržan i plan pripajanja Humvia, Zagorskom vodovodu, a direktor Mario Mihovilić pojasnio je u kojoj se fazi nalazi projekt Aglomeracije Zabok-Zlatar.

Vijećnici su raspravljali oko zelenih otoka i razdvajanja otpada. Direktor Komunalnog Zabok Rajko Turk pojasnio je da će Grad privremeno uklonjene zelene otoke vratiti, kad se procijeni da to ima smisla. Najavio je da se od danas kreće s kažnjavanjem onih koji će pogrešno odlagali otpad, pa će tako ovisno o prekršaju, kazne iznositi 300 i 500 kuna. Izvješće o radu Komunalnog Zabok je prihvaćeno.

Vijećnici su, na kraju sjednice, iskazali svoje nezadovoljstvo dinamikom i planiranjem radova koje Hrvatske ceste izvode na području grada, istaknuvši nezadovoljstvo obnovom nadvožnjaka kod Gredica i u Bračaku. Vijećnik Krešimir Končevski kazao je da pošto su rokovi već nekoliko puta pomicani, da ne vjeruje da će oni biti ispoštovani, spomenuvši da je rečeno da će radovi završiti do 4. rujna.

4. rujna

-To nije u nadležnosti Grada, ali u njegovoj su nadležnosti uvjeti života građana. Zbog kašnjenja ne vidim da su se dogodile posljedice za investitora, odnosno Hrvatske ceste. Nitko nije snosio odgovornost što je prekoračen rok građenja.  Hrvatske ceste nisu imenovale, a kamoli otpustile onog tko je planirao gradilište, a da nije ishodio sve dozvole za gradnju. Potpuno je neprihvatljiva činjenica da se 4. rujna, kad je trebalo biti gotovo, obrazlaže da nemaju dozvolu za zatvaranje pruge – kazao je Končevski, koji postavlja pitanje kako je uopće moguće da je gradilište otvoreno, a da prethodno nisu ishođene sve potrebne dozvole.

S Končevskim se složio i gradonačelnik Ivan Hanžek koji je istaknuo kako se više puta upozoravalo na određene situacije, ali da to nije ništa pomoglo, dodajući da u Gradu imaju negativno iskustvo sa svim državnim institucijama i poduzećima jer da neki ne mare, dok drugi ne shvaćaju da u svakom slučaju, ako se dolazi ili odlazi iz Zagorja, Zabok se ne može zaobići, već se kroz njega treba proći. Hanžek je kazao da je on zapravo siguran da se radovi neće odraditi do kraja listopada. Nezadovoljstvo dinamikom radova iskazao je i predsjednik Vijeća Dragutin Črnjević. Rasprava je završena zaključkom vijećnika kako to uvelike utječe na kvalitetu života građana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba