Održana sjednica Općinskog vijeća Mača

Traži se rješenje za porast cijene vrtića, radovi na komunalnoj infrastrukturi u punom su jeku, a odlučeno je i da će Općina povećati broj stipendija

Objavljeno: 29.09.2022. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Mača je na sjednici održanoj u ponedjeljak odlučilo da će Općina ove školske i akademske godine dodijeliti više stipendije nego prošle godine. 

Predsjednik vijeća Mladen Sedak – Benčić i načelnica Mladenka Mikulec Šimunec dali su vijećnicima na izbor tri prijedloga – da se stipendije povećaju u broju, u iznosi ili oboje. Nakon kratkog vijećanja, odlučeno je da će se stipendije povećati brojčano, pa će se raspisati natječaj za osam učeničkih stipendije u iznosu od 200 kuna i osam studentskih stipendija u iznosu od 500 kuna, piše Radio Zlatar

Načelnica je vijećnike na sjednici obavijestila i o radovima koji se obavljaju na području općine. Nedavno je započela prva faza revitalizacije parka u samom centru mjesta. Druga faza očekuje se iduće godine i bit će prijavljena Ministarstvu kulture i medija. Nadalje, traju i radovi na groblju u Maču, a radi se ogradni zid na južnom dijelu groblja. Također, radi se i na sanaciji klizišta Vukanci i nestabilnog pokosa u Velikom Komoru, a oba projekta sufinancira Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u 100 postotnom iznosu.

Bilo je riječi i o novostima vezanim uz dječji vrtić. Naime, načelnica je spomenula da su se povećali troškovi dječjeg vrtića zbog povećanja cijena energenata, troškova za hranu i ostaloga, a dodala je i da se razmatra mogućnost povećanja ekonomske cijene vrtića kako bi on sam mogao podmirivati svoje troškove. Dio troškova vrtića koji se sada ne pokrivaju iz ekonomske cijene vrtića podmiruje Općina. Isto tako, rečeno je da je u vrtiću zaposlen jedan zdravstveni djelatnik na šest sati tjedno, a najavljeno je i da će biti potrebno zaposliti osobnog asistenta za djecu s posebnim potrebama. Uz to, novost je da će se predškola od ove školske godine odvijati u dječjem vrtiću. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba