ULAZ BESPLATAN: U Muzeju seljačkih buna ovog petka i subote Dani europske baštine

UPOZNAVANJE BAŠTINE HRVATSKOG ZAGORJA: Očekuje vas radionica karikature i stripa poznatog ilustratora Nika Titanika, obiteljski pub kviz i video-mapping “Gubec teatar“

Objavljeno: 27.09.2022. zagorjeinternational

U Muzeju seljačkih buna ovog petka i subote, obilježit će se Dani europske baštine. U godini koja prethodi obilježavanju 450. obljetnice Seljačke bune, Muzej organizira multimedijalno-edukativni program koji omogućava upoznavanje s bogatom i raznolikom materijalnom i nematerijalnom baštinom Hrvatskog zagorja vezanom uz bunu. Glavni organizator događanja je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Ulaz na događanje i sve aktivnosti je besplatan.

-U petak, s početkom u 17 sati poznati karikaturist i ilustrator Nik Titanik održat će radionicu karikature i stripa na temu Matije Gupca. Oba dana programa od 18 sati, zainteresirani će moći isprobati aplikaciju za proširenu stvarnost na hologramskim naočalama, a u 19 sati na Spomeniku Seljačkoj buni i Matiji Gupcu bit će projiciran video-mapping “Gubec teatar“ koji na jedinstven način otkriva priču o Buni. U subotu od 17 sati bit će organiziran obilazak stalnog postava i Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu, a od 18 sati, svi zainteresirani moći će sudjelovati u muzejskom obiteljskom pub kvizu vezanom uz stalni postav Muzeja s posebnim naglaskom na Seljačku bunu – rekli su iz Muzeja Hrvatskog zagorja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter