POVODOM DANA OPĆINE CESTICA: Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

“Kvalitetnom i kontinuiranom brigom o djeci dobivamo novu generaciju obrazovanih mladih ljudi koji mogu značajno pridonijeti razvoju općine“

Objavljeno: 17.09.2022. zagorjeinternational

Varaždinska općina Cestica svoj dan je proslavila 14. rujna, a u petak su, u sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća, načelnik Mirko Korotaj i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen, uz čestitke, istaknutim pojedincima koji rade na dobrobiti i razvoju općine, uručili su javna priznanja i nagrade Općine.

Nagrada Općine dodijeljena je HEP-u Varaždin i Cvjećarsko – aranžerskom obrtu Krizantema, vlasnice Marine Levanič iz Cestice. Grb Općine Cestica dobili su Predrag Dobrotić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture iz Cestice i Vlado Kumer iz Lovrečana. U završnom dijelu dodjela javnih priznanja i nagrada iste su dodijeljene i učenicima koji su se istaknuli među svojim vršnjacima.

Na temelju zaključka načelnika Korotaja, a na prijedlog Osnovne škole Cestica nagradu od 1000 kuna dobile su učenice Marija Kos iz Babinca i Marija Brežni iz Gornjeg Vratna, a na temelju zaključka načelnika nagradu od 1500 kuna primio je Karlo Levanić, iz Cestice, učenik Graditeljske, prirodoslovne, rudarske škole u Varaždinu.

Načelnik Korotaj istaknuo je nužnost jakog gospodarstva kako bi se mogao razvijati kvalitetan društveni i obiteljski život, a istaknuo je i važnost kvalitetnog odgoja i obrazovanja.

-Kvalitetnom i kontinuiranom brigom o djeci, od rođenja do završetka školovanja dobivamo novu generaciju obrazovanih mladih ljudi  koji mogu značajno pridonijeti razvoju Cestice. Općina na taj način u djecu i mlade godišnje ulaže 2,5 milijuna kuna, što je 25 posto izvornog proračuna, a novac se raspoređuje na vrtić, nabavu radnih bilježnica, atlasa i mapa, na stipendije, produženi boravak i pomoćnike u nastavi. Općina je osigurala sredstva za rad svih udruga, a posebno pratimo i rad umirovljenika i mladih – istaknuo je načelnik Korotaj, koji je poručio:

-Hvala svima koji se uključuju u rad Općine i time doprinose da se ona kvalitetno razvija, a posebno se zahvaljujem građanima i pravnim osobama čiji je rad i općenito djelovanje u društvu ostavilo prepoznatljiv trag. Svim žiteljima općine Cestica čestitam Dan općine, a svim našim gostima želim da se ovdje kod nas ugodno osjećaju – rekao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba