Projekt za budućnost vrijedan 15,8 milijuna kuna

Poduzeće KRKLEC METAL d.o.o. provodi projekt jačanja konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju

Objavljeno: 16.09.2022. zagorjeinternational

Poduzeće KRKLEC-METAL d.o.o. iz Klenovca Humskog provodi projekt izgradnje proizvodnog objekta s dizalicom topline, te projekt nabave stroja za glodanje i nadogradnje softverskog rješenja, ukupne vrijednosti 15.804.437,50 kuna uz bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poduzeće je još u studenome 2021. godine krenulo u provedbu projekta “Jačanje konkurentnosti poduzeća KRKLEC-METAL ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“, u sklopu natječaja “Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“. U sklopu navedenog natječaja iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’, za projekt ukupne vrijednosti 15.804.437,50 kuna, odobreno je 5.618.862,50 kuna bespovratnih sredstava.

Provedba je započela u studenome 2021. godine, a završit će u srpnju 2023. godine, stavljanjem u upotrebu proizvodnog objekta s dizalicom topline, nabavom i puštanjem u pogon stroja za glodanje metala, te nadogradnjom postojećeg softverskog rješenja. Provedba projektnih aktivnosti će doprinijeti povećanju proizvodnih kapaciteta poduzeća KRKLEC-METAL d.o.o., povećanju fleksibilnosti proizvodnje, smanjenju otpada, te veću razinu automatizacije i digitalizacije poslovanja. Cilj projekta je kroz zelena i digitalna ulaganja povećati konkurentnost poduzeća KRKLEC-METAL d.o.o. na domaćem i inozemnom tržištu, povećati učinkovitost, kompetitivnost i omogućiti internacionalizaciju poslovanja, te smanjiti negativan utjecaj na okoliš, s ciljem osiguranja preduvjeta za prelazak na kružno gospodarstvo.

Projekt je uspješno pripremljen i trenutno je u fazi provedbe zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaju postojeće stanje i buduće potrebe poduzeća te vanjskih suradnika, odnosno ‘consulting tima’ širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost poduzeća KRKLEC-METAL d.o.o.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba