Bogat program odvijat će se od 14 do 20 sati

‘Festival lutkarskih predstava’ sutra stiže u Veliki Tabor, a na rasporedu su brojne predstave i edukativne radionice za sve uzraste  

Objavljeno: 16.09.2022. VH

Dvor Veliki Tabor sutra će ugostiti treći ‘Festival lutkarskih predstava’, a na programu koji će se odvijati od 14 do 20 sati, uz lutkarske predstave, naći će se i brojne radionice, nastup žonglera te prigodna izložba lutaka. 

Na festivalu će nastupiti i široj se javnosti predstaviti srednjovjekovna lutkarska družina ‘Ioculatori’ koju su 2006. godine osnovali djelatnici Muzeja Hrvatskog zagorja. ‘Ioculatori’ na repertoaru trenutno imaju pet lutkarskih predstava koje su nadahnute legendama vezanim uz Veliki Tabor te zagorsko podneblje, a na festivalu će izvesti sveukupno tri predstave – ‘Vila Meluzina’, ‘Črna kraljica’ i ‘Naša dika – Veronika Desinićka’. 

I za najmlađe

Osim kroz lutkarske predstave, posjetiteljima će se predstaviti i izložbom ‘Ioculatori Velikotaborski’, autorice Andree Brlobuš, na kojoj će biti izložene lutke i kazališni rekviziti, brojne fotografije, publikacije i novinski članci vezani uz njihov rad. 

Također, na programu će se naći i dvije lutkarske predstave za najmlađe u izvedbi umjetničke organizacije ‘KRUNA TARLE-art’ i ‘LOFT-a’ (Lutkarska organizacija koju fakat trebamo). Riječ je o predstavama ‘Šuma priča’ te ‘Iš’o Viljo u dućan’, namijenjenima djeci od dvije godine nadalje. 

Posjetitelji će se moći aktivno uključiti u program kroz brojne edukativno-zabavne radionice na kojima će se okušati u vještini izrade lutki. Događanje će biti upotpunjeno spektakularnim vatrenim showom koji će izvesti udruga ‘Razbibriga’, a večer će završiti projekcijom 3D video mappinga ‘Legenda o Veroniki Desinićkoj’ realiziranog u sklopu projekta ‘Living Castles’, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ovom manifestacijom u Velikom Taboru promovira se kasnosrednjovjekovni plemićki grad, spomenik kulture nulte ili najviše kategorije, te nematerijalna kulturna baština Krapinsko – zagorske županije i Hrvatskog zagorja – legenda o Vili Meluzini, priča o Crnoj kraljici / Barbari Celjskoj te usmena predaja o Veroniki Desinićkoj koja je 2014. godine proglašena nematerijalnim kulturnim dobrom i upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. 

Detaljan program

‘Festival lutkarskih predstava u Dvoru Veliki Tabor’ sufinanciran je sredstvima Krapinsko – zagorske županije, a sudjelovanje na radionicama, predstave te drugi dodatni sadržaji besplatni su za sve posjetitelje. Ulaz u Muzej naplaćuje se prema redovnom cjeniku. 

U nastavku pogledajte i detaljan program događanja.

14:00-14:20 IOCULATORI: lutkarska predstava “Vila Meluzina“

14:20-15:00 Edukativno-zabavne radionice (“Izrada lutaka od prirodnih materijala“, “Strašni zmaj gipkog tijela“, “Obucite princezu!“)

15:00-15:30 KRUNA TARLE-art: lutkarska predstava “Šuma priča“

15:30-17:00 Radionica Krune Tarle: “Tajna vile Meluzine: izrada lutke metamorfoze“

17:00-17:30 IOCULATORI: lutkarska predstava “Črna kraljica“

17:30-18:15 Edukativno-zabavne radionice (“Vila Meluzina se smiješi!“, “Izrada jednoroga od papirnatih čaša“)

18:15-18:45 KRUNA TARLE-art & LOFT: lutkarska predstava “Iš’o Viljo u dućan“

18:45-19:30 IOCULATORI: lutkarska predstava “Naša dika – Veronika Desinićka!“

19:30-19:50 Nastup žonglera – RAZBIBRIGA: “Prometheus fire show“

19:50-20:00 3D video mapping “Legenda o Veroniki Desinićkoj“

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter