U Hrvatsku stigla najavljivana promjena vremena

Strašno nevrijeme pogodilo Čazmu, vjetar nosio krovove, čupao stabla, prevrtao kamione…

Objavljeno: 15.09.2022. zagorjeinternational

U Hrvatsku je danas stigla snažna promjena vremena, a posebno je pogođen središnji dio zemlje. Jak vjetar i kiša su u popodnevnim satima pogodili i Čazmu gdje su oštećeni krovovi mnogih objekata te vozila, a na teren su upućene žurne službe. Također, na terenu je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, piše Index.hr.

Snažan vjetar je, osim što je nosio krovove i čupao stabla, prevrtao čak i kamione. Prema prvim informacijama, na tom je području nastala velika materijalna šteta. Oštećeni su brojni obiteljski objekti, poslovne zgrade, brojna vozila te osnovna škola u Čazmi. 

Kako piše Index.hr., u Čazmu stiže i Tomo Medved.

– Župan je tu, dolazi i potpredsjednik Vlade Tomo Medved. Što se tiče samih kućanstava, trenutno su najpotrebnije cerade i najloni, a kasnije će to biti crjepovi i sve ostalo – rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Vjetar je srušio i dalekovod, pa struje neće biti na velikom dijelu tog područja najvjerojatnije do sutra. 

– Za bilo kakve procijene štete još je rano govoriti, ali sigurno se radi o višemilijunskim iznosima. Oštećenja su vrlo ozbiljna. Veliki broj stambenih objekata u potpunosti je ostao bez krova, dakle ne samo bez crijepa, već bez cijele drvene građe. Barem 30-tak je takvih kuća, a u cijelom gradu nema kuće koja nije oštećena. Srušio se dalekovod i ekipe su trenutno na terenu. Jedan dio struje očekujemo da bi već danas moglo doći, a najveći dio nadam se sutra. Zbog svega toga prijeti nam i opasnost da ostanemo bez vode – rekao je gradonačelnik. 

screenshot, čitateljica Indexa

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter