Nevjerojatan slučaj iz Slavonije

ŠOKANTNO! Osuđeni pedofil poslan na izvršenje kazne, rad za opće dobro, u Udrugu za rad s djecom s posebnim potrebama 

Objavljeno: 01.09.2022. zagorjeinternational

Muškarac iz Slavonije je prije pet godina optužen za spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta mlađeg od 15 godina. Konkretno, radilo se o njegovoj tada 10-godišnjoj pokćerki, a prije malo više od godinu dana mu je i potvrđena presuda prema kojoj je osuđen na 11 mjeseci zatvora. 

Zatvorska kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro, a u travnju ove godine je počeo odrađivati kaznu u, ni više ni manje nego Udruzi za rad s djecom s posebnim potrebama, piše Jutarnji list.

Na to ga je mjesto poslao nadležni Probacijski ured i muškarac je uredno dolazio na posao gdje je obavljao poslove popravka opreme u dječjem parku, ograde, bojao je sprave, kosio travu i slično, a nitko iz Udruge nije znao za što je osuđen.

– Imamo suradnju s Probacijskim uredom već nekih 5-6 godina i nikada nije bilo problema, a nama je puno pomoglo, jer imamo velik prostor kojeg treba održavati, što udrugama nije baš jednostavno. Što se tiče osuđenika, mi nikada ne znamo za što su oni osuđeni. Tu je važno napomenuti, bez obzira na ovaj aktualni slučaj, da osuđenici nikada nisu u kontaktu s djecom – rekao je jedan od čelnika Udruge za Jutarnji list.

Ipak, nakon nekoliko tjedana, odlučili su provjeriti za što je čovjek osuđen.

– Kada sam saznao da je osuđen zbog pedofilije na prvu sam se užasnuo. Odmah sam kontaktirao Probacijski i pitao ih kako su nam mogli poslati tog čovjeka. Oni su se ispričali, kazali da im je žao te su kazali da će ga odmah povući. No, ja sam tada, čisto iz nekih ljudskih razloga odlučio povući kočnicu. Ponavljam, taj čovjek nikada nije bio u doticaju s nijednim djetetom koje bi dolazilo u udrugu, bio je odličan radnik i kazao sam ljudima u Probacijskom da ću ja preuzeti odgovornost za njega, a oni su se složili. Kad je sljedeći put došao, obavio sam s njim ‘ulični razgovor‘ i kazao mu da će sa mnom imati posla i problema ako samo primijetim da radi nešto neprimjereno. Smatrao sam da čovjeku treba dati šansu i preuzimam za to punu odgovornost, iako ga nikada prije nisam vidio niti sam ga poznavao, niti me je ičime zadužio. Jednostavno, to je bila moja ljudska gesta. On mi se na to samo skrušeno zahvalio što sam mu ukazao povjerenje – kazao je jedan od čelnih ljudi iz Udruge. 

Probacijski je ured prošlog tjedna povukao osuđenika s rada iz spomenute Udruge, a o slučaju se oglasio i ministar Malenica:

– To je neshvatljivo i neprihvatljivo. Poduzet ćemo mjere da se to ne dogodi. Ako utvrdimo da je došlo do greške, sankcija će biti – rekao je Malenica. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba