Vlasnik kaže da je zbog njega konstantno u minusu

Burger za 1250 kuna? Aha, ali od iduće godine njegova će cijena dosegnuti 2500 kuna

Objavljeno: 01.09.2022. zagorjeinternational

Na otoku Viru postoji ugostiteljski objekt ˝Kraken bar˝ koji svojim gostima nudi burger po cijeni od 1250 kuna. Mladi ugostitelj Ante Bašić koji stoji za svega kaže kako će od iduće godine cijeni morati povećati – i to za duplo.

Kako dodaje, a svjestan da su cijene mnogima previsoke, želio je napraviti nešto drugačije i bolje od uobičajene ponude.

– Da, točno je. Burger košta 1250 kuna. Ali, zbog njega sam svaki puta u minusu, jer su sastojci nevjerojatno skupi. Zato ću iduće sezone morati udvostručiti cijenu. Koštat će 2500 kuna – rekao je Ante za Zadarski.

U burgeru se nalaze sljedeći sastojci: pljeskavica od dvije vrste vrhunske i odležane govedine, Grand Marnier umak koji se radi od tog vrhunskog konjaka, guščja jetra, karamelizirani luk u crnom vinu, rikola uzgojena pomoću UV svjetla u stopostotnom balsami, engleski sir za koji su morali dobiti posebne dozvole kako bi ga uvezli, talijanski sir koji je poznat po tome što sazrijeva u pećini, cherry rajčice u vinegrette umaku od mandarina, a kao dekoracija ide veliki rep jastoga. Pecivo radi sam ugostiteljski objekt, te je karameliziran smeđim šećerom.

– Tako sam izračunao da me svaki burger košta 1248 kuna kad se podmire svi troškovi. Zato ću ga iduće godine morati prodavati po duplo većoj cijeni, odnosno 2500 kuna, jer ovako je neisplativ. Sastojci su izuzetno delikatni i neke je vrlo teško pronaći. Kako je moja obitelj dugo u ugostiteljstvu, puno sam putovao i degustirao razne stvari po restoranima. Možda ovo jest najskuplji burger u državama bivše Jugoslavije, ali nije najskuplji na svijetu. U Belgiji se prodaje burger optočen dijamantima i zlatnim listićima, a cijena mu je 30 tisuća dolara – kazao je Ante.

U proteklih godinu dana prodali su sedam komada burgera, ali ugostitelj navodi kako imaju i druge puno povoljnije specijalitete. Nedavno su na burger došli i otac sa sinom iz Vukovara jer su vidjeli na Internetu snimku i htjeli su ga probati.

– Istina! Ali ovo nije jelo koje ćete jesti svaki tjedan nego možda jednom u životu. Dečko će poželjeti izvesti djevojku na spoj na najskuplji burger u Hrvatskoj, pa će ga podijeliti, jer je dovoljno zasitan da se i dvoje mogu najesti. Želja mi je napraviti posebnu priču, a oni koji ne žele toliko platiti uvijek mogu izabrati nešto iz naše ponude u cjenovnom rangu od 50 do 100 kuna. Pića su od 10 do 2600 kuna, dakle, za svakog ima nešto – navodi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba