Na zagrebačkom Jarunu održana Hrvatska triatlon liga 2022

ODLIČNI REZULTATI ZA TK ‘RUDOLF PEREŠIN’: Marija Lukina ukupna pobjednica Lige, Helena Dinjar apsolutna pobjednica kod mlađih kadetkinja i prvakinja Hrvatske

Objavljeno: 31.08.2022. zagorjeinternational

Proteklog je vikenda na zagrebačkom Jarunu održano 5. finalno kolo Hrvatske triatlon lige za 2022. godinu, a to je ujedno bila i završna borba za prvake Hrvatske u ‘sprint triatlonu’ (juniori i seniori) i ‘super sprint triatlonu’ (kadeti). Također, u nedjelju je održano i timsko štafetno prvenstvo Hrvatske. 

Na natjecanjima su sudjelovali i članovi Triatlon kluba ‘Rudolf Perešin’ kojih je prvog dana natjecanja nastupilo 10. Od kadeta, nastupili su Helena Dinjar, Kiara Hren, Patrik Dinjar, Dorian Dolić i Petar Hren, od juniorki Jana Hren, Nika Kuhta i Ema Gospočić, a od seniora su nastupili Marija Lukina i Martin Papišta. 

Drugog dana natjecanja TK ‘Rudolf Perešin’ nastupio je s tri ekipe. Kadetsku su činili Helena Dinjar, Dorian Dolić, Kiara Hren, Petar Hren, prvu seniorsku Marija Lukina, Martin Papišta, Jana Hren, Tomica Lešković, a drugu seniorsku ekipu činili su Nika Kuhta, Nikola Uremović, Ema Gospočić, Frano Duspara. 

Postignuti rezultati bili su sjajni. Marija Lukina osvojila je drugo mjesto za prvenstvo Hrvatske, a bila je i ukupna pobjednica HTL-a kod seniorki. Sjajna je bila i Helena Dinjar koja je bila apsolutna pobjednica kod mlađih kadetkinja te prvakinja Hrvatske. 

Nadalje, Patrik Dinjar, Dorian Dolić i Petar Hren (kadeti) osvojili su ekipno treće mjesto, Jana Hren, Nika Kuhta i Ema Gospočić (juniorke) bile su ekipno druge, a u kadetskoj štafeti u kojoj su sudjelovali Helena Dinjar, Dorian Dolić, Kiara Hren i Petar Hren, ekipa je osvojila drugo mjesto te su postali viceprvaci Hrvatske među kadetima.  

Sjajne rezultate ostvario je i Patrik Dinjar koji je sa slomljenom rukom, zbog pada na biciklističkom segmentu, na kraju ipak došao do četvrtog mjesta među kadetima.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba