Kao da su skupa pili

Obojica s 2,22 promila izazvala prometne nesreće, jedan u Krapina Selu, drugi u Lovreća Selu

Objavljeno: 31.08.2022. VH

Kako je izvijestila Policijska uprava krapinsko – zagorska, u utorak je oko 13.15 sati u Krapina Selu došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Do prometne nesreće je došlo jer se 44-godišnjak osobnim vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao van ruba kolnika tijekom čega je došlo do slijetanja vozila s kolnika i prevrtanja. Vozač je ozlijeđen, prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. 

Daljnjim nadzorom utvrđena mu je koncentracija od 2,22 promila alkohola u organizmu, te je uhićen. Protiv vozača bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom kaznom zatvora od 60 dana, novčanom kaznom od 2300 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Također, jučer je oko 20.45 sati u mjestu Lovreća Sela došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Vozač, 56-godišnjak, je osobnim vozilom, zbog ne kretanja što bliže desnom rubu kolnika, sletio s ceste i prevrnuo se. Prevezen je u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede i zadržan je na promatranju. Nadzorom vozača utvrđeno je kako je upravljao vozilo s 2,22 promila alkohola u organizmu, te protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba