Policija na zagorskim cestama kroz vikend zabilježila 99 prometnih prekršaja, ovo su rekorderi:

Za vožnju s 2,16 promila 46-godišnjaku kazna od 11.000 kuna i šest mjeseci bez vozačke, za jurnjavu autocestom 221 km/h kažnjen s 5000 kuna

Objavljeno: 29.08.2022. AB

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, tijekom proteklog vikenda proveden je još jedan pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg je utvrđeno ukupno 99 prometnih prekršaja. Od toga su bila 34 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 38 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa u nedjelju, pola sata iza ponoći u Ciglenici Zagorskoj, kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila. On je vozio pod utjecajem alkohola od 2,16 promila, te mu je određeno zadržavanje, podnijet je Optužni prijedlog uz predloženu novčanu kaznu od 11.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća brzina kretanja vozila od 221 km/h utvrđena je u Mokricama na A2, također u nedjelju, a umanjena za sigurnosnu razliku to iznosi prekoračenje od 68 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog sa novčanom kaznom od 5000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba