Tijekom vikenda na zagorskim cestama četiri prometne nesreće i 59 prekršaja, rekorder (30) zaustavljen u Strmcu Stubičkom

Za 2,19 promila jednome 10.000 kuna kazne, drugome za vožnju kroz Čret dvostruko brže od dopuštenog 3000 kuna

Objavljeno: 22.08.2022. AB

Tijekom proteklog vikenda zagorska policija evidentirala je jedno kazneno djelo prijevare, jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, jedno kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe stvari, jedno kazneno djelo utaje i dva kaznena djela teške krađe.
Od počinjenih prekršaja za izdvojiti je jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira.
Na prometnicama koje sigurnosno pokriva PU krapinsko – zagorska, zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom, do kojih je došlo u Bedekovčini i Kumrovcu,  zbog nepropisne radnje vozilom, u Krapini zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake te u Požarkovcu, uslijed nekretanja vozilom uz desni rub kolnika.
Tijekom vikenda proveden je i pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg je utvrđeno 59 prometnih prekršaja. Od toga su bila 23 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 26 ostalih prekršaja u prometu.
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa u subotu oko 20.40 sati, u Strmcu Stubičkom, kod 30-godišnjeg vozača, koji je vozio auto pod utjecajem alkohola od 2,19 promila. Protiv 30-godišnjaka podnijet je Optužni prijedlog uz predloženu novčanu kaznu od 10.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Najveća nedopuštena brzina kretanja vozila odc 98 km/h utvrđena je u Čretu u petak, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vozaču slijedi izdavanje obaveznog prekršajnog naloga sa novčanom kaznom od 3000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba