Kreće treća faza izgradnje suvremenog polivalentnog centra u centru Bednje vrijedna 800 tisuća kuna

POLJAK: Radi se o važnom, opsežnom i skupom projektu koji će podići kvalitetu društvenog i kulturnog života

Objavljeno: 17.08.2022. zagorjeinternational

Uskoro kreću radovi na trećoj fazi izgradnje suvremenog polivalentnog kulturnog centra u centru Bednje vrijedni gotovo 800 tisuća kuna, što je ovih dana potvrđeno potpisom ugovora s tvrtkom Core upravljanje d.o.o. koja će izvoditi radove. Podsjetimo, riječ je o projektu prenamjene stare kino dvorane u suvremeni polivalentni kulturni centar bednjanskog govora u sklopu kojeg će se nalaziti prostori za udruge i kino dvorana.

Da će novi objekt u samom centru Bednje doprinijeti obogaćivanju društvenog života čitave Općine spomenuo je i načelnik Damir Poljak zadovoljan što će radovi na trećoj fazi uskoro krenuti.

– Pred nama je treća faza projekta u kojoj će biti izgrađena kompletna infrastruktura, te će nova polivalentna dvorana biti kompletno opremljena. Radi se o važnom, opsežnom i skupom projektu koji će podići kvalitetu društvenog i kulturnog života Bednje jer će mještani nakon gotovo 40 godina dobiti novi prostor za druženje i zabavu – rekao je načelnik Poljak te dodao kako vjeruje da će suvremeni polivalentni centar bednjanskog govora predstavljati i novu turističku ponudu na području njihove Općine.

Podsjetimo, radovi na izgradnji polivalentnog kulturnog centra traju od kraja studenog 2020. godine kada je započelo rušenje stare kino dvorane na čijem se mjestu gradi novi centar. Osim prostora za udruge i edukaciju te kino dvorane, centar će biti opremljen i liftom kako bi pristup imale i osobe s invaliditetom.

Vrijednost projekta prepoznalo je i Ministarstvo kulture i medija koje je prvu i drugu fazu sufinanciralo s milijun kuna, dok je za treću fazu Općini Bednja odobrilo sredstva u iznosu od 300.000 kuna.

– Zahvaljujući kontinuiranoj podršci koju dobivamo s nacionalne razine, još jedan važan projekt uspješno ćemo privesti kraju. Izgradnja centra predstavlja ulaganje u očuvanje kulture, tradicije i izvornog bednjanskog govora, ali i u društveni život naših građana – zaključio je Poljak.

Najnovije po kategorijama

POSLODAVAC PARTNER: Kontinuirano rastemo, do 2030. planiramo uložiti još 50 mil. eura, a plaćama i bonusima želimo zaposlenicima pokazati koliko cijenimo njihov trud i doprinos

PRESJEK 20 GODINA POSLOVANJA: Tvrtka Valoviti papir Dunapack d.o.o. ove je godina proslavila veliki jubilej, a generalni direktor Zvonimir Čuljak nam je otkrio same početke, tijek razvoja i poslovne planove

POSLODAVAC PARTNER: Kontinuirano rastemo, do 2030. planiramo uložiti još 50 mil. eura, a plaćama i bonusima želimo zaposlenicima pokazati koliko cijenimo njihov trud i doprinos

Objavljeno: 10.12.2022. Alen Brodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter