Osnovana nova zaklada za pomoć potrebitima

Ivan Čermak u topličku zakladu sv. Marija Magdalena uplatio 1,5 milijuna kuna, a uplaćivat će po milijun još narednih šest godina 

Objavljeno: 09.08.2022. zagorjeinternational

U Krapinskim Toplicama osnovana je zaklada sv. Marija Magdalena koju su osnovali Ivan i Marijana Čermak. Ime je dobila po zaštitnici općine Krapinske Toplice, a osnovni cilj zaklade je pomoć potrebitima. 

Prilikom osnivanja, Čermak je istaknuo kako ne bi volio da u Hrvatskoj bude gladnih ljudi, stoga je Zaklada osnovana za osobe u potrebi s područja Krapinskih Toplica, Krapinsko – zagorske županije, ali i ostalih dijelova Hrvatske. 

Pomoć potrebitima 

Zaklada se zalaže za pomoć obiteljima s više djece, osobama koje žive u najvećem siromaštvu te su zapostavljeni od svih društava i institucija, a kako ističu, u Zakladi neće dijeliti novac već će svoje aktivnosti usmjeriti prema rješavanju problema, bilo u obiteljima ili kod pojedinaca. 

U rad Zaklade uključene su osobe koje su i do sada pomagale ljudima u potrebi, a ujedno su i članovi odbora Zaklade te imaju zajedničku odgovornost u njezinom radu. To su Damir Plečko, Katarina Cerovec, Samson Štibohar, Marijana Čermak te vlč. Marjan Gradinšćak koji je ujedno i upravitelj Zaklade.

Obitelj Čermak je za ovu godinu uplatila 1.500.000 kuna te se obvezala da će svake godine uplaćivati 1.000.000 kuna u idućih šest godina, a obitelj Čermak je i kroz godine izvršila mnogo donacija. Iz Zaklade spominju ono što je vezano za Krapinske Toplice, a to je njihova pomoć kod obnove škole nakon potresa, donacija bolnici, crkvi, vrtiću, nogometnom klubu, te pojedincima.  

Priključite se

Iz Zaklade sv. Marija Magdalena pozivaju sve koji žele biti otvoreni za bilo koji vid suradnje oko pomoći najpotrebitijima, od poduzetnika, građana, pojedinaca i institucija da se jave na e-mail adresu [email protected]

Također, u planu je i otvorenje službene internetske stranice kako bi  zainteresirani mogli pratiti sve akcije Zaklade. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba