Održana završna konferencija projekta “Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje“

NAJMODERNIJA U VARAŽDINU: “Ovo će biti žila kucavica gospodarskog života grada narednih desetak godina“

Objavljeno: 03.08.2022. zagorjeinternational

U Gospodarskoj zoni Brezje, u srijedu je, gotovo mjesec dana prije predviđenog roka završetka, održana Završna konferencija projekta “Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje“, ukupne vrijednosti 19.085.325 kuna. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije. Korisnik sredstava je Grad Varaždin, a ukupno prihvatljivi troškovi iznosili su 13.130.338,52 kuna, od čega je EU sufinanciranje projekta iznosilo 6.879.808,71 kuna. Projekt je provođen od 1. lipnja 2019. godine s predviđenim trajanjem do 1. rujna 2022. godine.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj kazao je kako je cilj projekta, kroz razvoj i poboljšanje  kvalitete i dostupnosti osnovne  zajedničke i zelene infrastrukture Gospodarske zone Brezje, izgradnjom prometnica, odvodnje i zelene infrastrukture u dijelu Zone istočno od državne ceste DC 2,  privlačenje novih investitora, odnosno osiguravanje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što su radovi završeni i prije predviđenih rokova te zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog, za grad Varaždin iznimno važnog projekta.

Zasađene lipe

– Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos da ovu gospodarski važnu prometnicu možemo danas pustiti u rad. Ova prometnica bit će žila kucavica narednih desetak godina gospodarskog života grada Varaždina. Riječ je o najmodernijoj prometnici u gradu Varaždinu koja sa svake strane ima zelene površine, biciklističko-pješačke staze, zasađenih 150 lipa s ciljem da što više ozelenimo cijelu ovu zonu – naglasio je gradonačelnik Bosilj.

Nazočnima se obratio i predstavnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, načelnik Sektora za potpore i poduzetničku infrastrukturu Sani Ljubunčić koji je istaknuo kako Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja još od 2014. godine podržava i prati projekte izgradnje gospodarskih i poduzetničkih zona na području cijele Republike Hrvatske i kao aktivni sudionik u smislu potpora i subvencija pridonosi realizaciji projekata ovakve vrijednosti. -Čestitam Gradu Varaždinu na otvaranju ove važne prometnice za gospodarstvo grada te vam želim puno uspjeha u korištenju sredstava Europske unije  i realizaciji ovakvih projekata koji su od iznimne važnosti za otvaranje novih, atraktivnih, visoko konkurentnih radnih mjesta – istaknuo je načelnik Sektora Sani Ljubunčić.

Unutar prihvatljivih troškova projekta  izgrađena je južna prometnica, duljine 366 metara, širina kolnika sedam metara s obostrane pješačko – biciklističke staze širine svaka tri metra od kolnika razdvojene zelenim pojasom širine tri metra. Sjeverna prometnica 1, duljine 1.047 metara, širina kolnika sedam metara, obostrane pješačko – biciklističke staze, širine svaka tri metra od kolnika razdvojene zelenim pojasom širine tri metra. Sjeverna prometnica 2, duljine 136 metara, širina kolnika sedam metara, obostrane pješačko – biciklističke staze, lijeva širine 2,25 metara i desna širine 2,5 metara,  od kolnika razdvojene zelenim pojasom širine 1,5 metara te pješačko-biciklistička staza duljine 974 metara, širina staze pet metara. Navedene prometnice čine međusobno povezanu cjelinu i spajaju se na postojeću infrastrukturu, na Ulicu Ivane Brlić Mažuranić na sjeveru i na Ulicu Dore Pejačević na jugu.

Iz EU fonda

U provedbi projekta sudjelovalo je i trgovačko društvo VARKOM d.d. Varaždin koji je javni isporučitelj i  investitor je izgradnje javne odvodnje, sanitarne i mješovite kanalizacije u zoni Brezje.

Grad Varaždin kao korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog Fonda za regionalni razvoj sklopio je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine, Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona, “Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje KK.03.1.2.03.0051“ , Dodatak br. 1. Ugovoru o dodjeli bespovratnih  sredstava „KK.03.1.2.03.0051, Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje i Dodatak br. 2. Ugovoru o dodjeli bespovratnih  sredstava „KK.03.1.2.03.0051, Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba