Općina Donja Voća i dječji vrtić ˝Dječji svijet˝ provode projekt ˝(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba˝

Omogućili provođenje STEAM aktivnosti – od poticanja i razvoja kreativnosti do konstruiranja i svladavanja predmatematičkih vještina

Objavljeno: 22.07.2022. zagorjeinternational

U okviru projekta ˝(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba˝ vrijednog 2.835.090 kuna, (broj poziva: UP: 02.2.2.16), a koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu, Općina Donja Voća kao nositelj i Dječji vrtić ˝Dječji svijet˝ kao partner, provode aktivnosti produljenog boravka djece u programima vrtića.

Tim povodom je krajem lipnja, nakon tromjesečnog provođenja programa u okviru projekta organizirano druženje roditelja i djece polaznika na kojem su roditeljima predstavljeni rezultati rada.

Zahvaljujući Europskom socijalnom fondu i provođenju projekta ˝(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba˝ program rada s djecom je znatno unaprijeđen, a time je i postignuta puno veća raznolikost kao i individualizacija prema stvarnim potrebama obitelji, ali i svakog pojedinog djeteta.

Roditeljima su predstavljeni rezultati programa tradicionalne kulture te redovite aktivnosti koje se provode u okviru produljenog rada vrtića. Posebno valja istaknuti kako je projektom omogućeno provođenje STEAM aktivnosti pri čemu su zastupljena sva područja od poticanja i razvoja kreativnosti, jednako kao i STEAM kroz prirodu i ekološke sadržaje, pa do konstruiranja i svladavanja predmatematičkih vještina.

Roditelji su iznimno zadovoljni organizacijom i provedenim aktivnostima u okviru produljenog rada vrtića, a obzirom da je uz financiranje rada za potrebne aktivnosti projektom predviđena i osigurana prehrana djece, roditeljima je prezentiran i primjer obroka zdrave prehrane pripremljen u kuhinji dječjeg vrtića, a serviran kao oblik dječje užine, što je kod roditelja također naišlo na odobravanja i pohvalu.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Općine Donja Voća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba