Završetak radova očekuje se krajem travnja iduće godine

Započela izgradnja nove zgrade Područne škole na Lazu

Objavljeno: 21.07.2022. zagorjeinternational

Nakon što je srušena stara zgrada Područne škole na Lazu, koja je pretrpjela velika oštećenja u potresu, započeli su zemljani radovi na izgradnji nove, piše Radio Stubica.

 Sukladno pravilniku, Krapinsko – zagorska županija je kao osnivač, provela postupak jednostavne nabave – procijenjena vrijednost bila je 5,6 milijuna kuna.  Među šest pristiglih ponuda, kao ekonomski najpovoljnija ponuda, izabrana je ponuda tvrtke Završni radovi Krešo iz Krapinskih Toplica, a  ugovorena cijena iznosi gotovo 7,4 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 9,2 milijuna kuna s PDV-om. Fond solidarnosti Europske unije, projekt sufinancira u iznosu od 5,4 milijuna kuna.

Zgrada će imati četiri učionice s pratećim prostorijama, tako da će se nastava moći odvijati u jednoj smjeni. Imat će prizemlje i kat, a bit će napravljena u obliku pravokutnog L oblika. Radovi bi trebali završiti krajem travnja iduće godine.

-Svi smo jako sretni zbog toga i jedva čekamo vidjeti naše drage učenike, koji trenutno nastavu pohađaju u prostorijama DVD-a Laz kako pohađaju nastavu u novoj kvalitetnoj školi koja zadovoljava osnovne potrebe učenika – rekao je  ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba