Općina Đurmanec potpisala Sporazum o bratimljenju s Občinom Benedikt i pet ostalih partnera

U SKLOPU PROGRAMA “EUROPA ZA GRAĐANE“: U Sloveniji sudjelovala u panel radionicama, okruglim stolovima, kulturnim događanjima i Graharijadi

Objavljeno: 16.07.2022. zagorjeinternational

Općina Đurmanec potpisala je Sporazum o bratimljenju sa Občinom Benedikt i pet ostalih partnera.

U Obćini Benedikt u Sloveniji, od 7. do 9. srpnja, u sklopu projekta B-Live programa “Europa za građane“ okupilo se sedam partnera iz pet europskih zemalja: Obćina Benedikt – Slovenija, Koprivničko-križevačka županija, Stadtgemeinde Bad Radkersburg – Austria, Općina Đurmanec, Spolupracou pre lepšiu buducnost Velky Mader – Slovačka, Obec OKOČ – Slovačka te Perenye Kozseg Onkormanyzata – Mađarska. Glavna tema ovog projekta bila je kako oživjeti i ponovno učiniti ruralna područja Europske unije kao temelj vrijednosti europeizma.

-Cilj programa B-LIVE i okupljanja navedenih sudionika je bio da kroz otvorene panel rasprave i radionice projektni partneri identificiraju mogućnosti, ponude rješenja i podijele svoje uspješne priče na različitim poljima u području revitalizacije sela. Kao glavni rezultat ostvarenih ciljeva programa trebao bi biti aktiviranje mladih na selu kroz aktivnosti koje će izraziti pozitivan potencijal i vrijednost kulturne i prirodne baštine – rekli su iz Općine Đurmanec, dodavši:

-U provedbi projekta kroz tri dana programa aktivno je sudjelovalo više stotina sudionika, posebno mladih, a u sklopu programa su se organizirala i razna društvena i kulturna događanja koja je sa svojim nastupom na zaključnom koncertu u Crkvi Trije Kralji uveličalo Kulturno umjetničko društvo Đurmanec sa svojom tamburaškom i pjevačkom sekcijom. Općina Đurmanec je sa svojim predstavnicima u sva tri dana održavanja programa aktivno sudjelovala u panel radionicama, okruglim stolovima, kulturnim događanjima, Graharijadi i ostalim aktivnostima – kazali su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba