Velik broj posjetitelja na ˝Tamburaškoj noći˝

˝Tamburaši za 5˝ odnijeli pobjedu na mačanskoj manifestaciji ˝Zlatna tamburica˝

Objavljeno: 11.07.2022. zagorjeinternational

U Maču je protekle nedjelje održana ˝Zlatna tamburica˝, središnji dio manifestacije ˝Tamburaška noć Mače 2022˝, a na kojoj su nastupili TS ˝Antique˝, ˝Barajt band˝, TS ˝Brajde˝, ˝Tamburaši bez pravila˝ i Tamburaši za 5.

Najboljima su proglašeni ˝Tamburaši za 5˝, kojima je nagradu uručio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– Odlične izvedbe na Zlatnoj tamburici su kao šlag na torti, koji je pokazao da tamburica živi i da za tamburašku glazbu postoji veliki interes. Raduje me odlična posjećenost čitave ˝Tamburaške noći˝ i vjerujem da će već sljedeće godine biti još više tamburaških sastava te da ćemo zajedničkim snagama ovu manifestaciju ponovno podići na onu razinu iz njezinih zlatnih godina – poručio je župan Kolar i uputio čestitke KUD-u ˝Ljudevit Gaj˝ i Općini Mače na odličnoj organizaciji.

Drugo mjesto osvojili su ˝Tamburaši bez pravila˝ kojima je nagradu uručila načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec.

– U Maču nastavljamo hvalevrijednu tradiciju, a kako znamo da prostora za napredak uvijek ima – već sada dogovaramo neke nove detalje za sljedeću godinu – kazala je načelnica Mikulec Šimunec.

Treće mjesto osvojio je Barajt band. Nagradu je uručila predsjednica Kulturno-umjetničkog društva Ljudevit Gaj Mače Monika Sedak, koja je istaknula zadovoljstvo čitavom ovogodišnjom Tamburaškom noći.

– S obzirom da zadnje dvije godine nismo održali manifestaciju, malo smo ‘ispali iz tračnica’, no mogu reći da smo zadovoljni čitavom manifestacijom te posebno odazivom posjetitelja – naglasila je predsjednica KUD-a Sedak.

Nastupe tamburaških sastava pratio je Ocjenjivački sud u sastavu Ane Čehulić, Nikole Šrajbeka i Danijela Rožankovića. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba