VELIKI JUBILEJ: Obilježeno ˝100 godina teniskog sporta u Zlataru˝

˝Prvi tenisači bili su Zvonimir Ferić i Đuro Frntić, a danas je osnove teniske igre upoznalo više od 300 učenika i djece iz vrtića˝

Objavljeno: 11.07.2022. zagorjeinternational

Prigodnom svečanošću u subotu, 9. srpnja, u predvorju zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića obilježen je vrijedan sportski jubilej ˝100 godina teniskog sporta u Zlataru˝.

Na ovu je godišnjicu podsjetio ˝Športski teniski klub Zlatar˝, koji je podsjetio i na svoju obljetnicu, 15 godina obnovljenoga tenisa u Zlataru.

Na jubileje je podsjetila i prigodna izložba fotografija i dokumentacije, a o općoj povijesti teniskoga sporta govorio je ravnatelj spomenute škole Marijan Posarić. Podsjetimo kako je jedan od prijašnjih ravnatelja škole, Emil Šredl, uz odobrenje osnivača odnosno Krapinsko – zagorske županije, entuzijastički krenuo u gradnju dva teniska terena na školskoj livadi između sportske dvorane i dječjeg vrtića, o kojima danas skrbi Športski teniski klub Zlatar˝ čiji je predsjednik Krešimir Klemar kazao:

– Teniski klub u Zlataru osnovan je 1922. godine, a osnivači (i prvi tenisači) bili su Zvonimir Ferić i Đuro Frntić, a pokrovitelj je bio pl. Rauer. Iste godine zlatarski teniski klub bio je primljen u članstvo ˝Jugoslavenskog teniskog saveza˝ i to kao sedmi po redu, odmah iza šestero osnivača Saveza. Zlatarski tenisači ostvarivali su zavidne rezultate u muškoj i ženskoj konkurenciji, sve do prestanka teniskih aktivnosti 1941. godine – kazao je Klemar.

U povodu jubileja na teniskim je terenima održan je Dječji dan u organizaciji ˝Hrvatskog teniskog saveza˝ i ˝Teniskog saveza KZŽ˝. Osnovne teniske igre upoznalo je više od 300 učenika i djece iz vrtića.

ŠTK Zlatar najuspješniji je teniski klub u Krapinsko – zagorskoj županiji , što su naglasili i gosti u svojim pozdravnim riječima – glavni tajnik Sportske zajednice KZŽ Branko Piljek, Vladimir Jovanoski, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza, dopredsjednik Izvršnog odbora Sportske zajednice KZŽ Saša Kundih i predsjednica Gradskoga vijeća Zlatara Danijela Findak, piše Radio Zlatar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba