Tri nesreće skrivili vozači pod utjecajem alkohola

Tijekom vikenda na zagorskim cestama čak 11 nesreća u kojima je ozlijeđeno sedam osoba, jedna teško

Objavljeno: 04.07.2022. AB

Na cestama koje sigurnosno pokriva PU krapinsko – zagorska tijekom vikenda je zabilježeno 11 prometnih nesreća.

Najteža, o kojoj smo izvijestili, dogodila se u petak u Domovcu, gdje je došlo do slijetanja neregistriranog skutera kojim je upravljao hrvatski drzavljanin, rođen 1980. godine. On je pritom zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen u Opću bolnicu Zabok.

Četiri prometne nesreće bile su s lakše ozlijeđenim osobama – u Velikoj Vesi je zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, kao i jedna osoba u prometnoj nesreći do koje je došlo u Veleškovcu uslijed nepropisne radnje vozilom, a vozačica je upravljala vozilom s 1,02 promila alkohola u organizmu. U Lipovcu, u prometnoj nesreći do koje je došlo zbog nekretanja vozilom uz desni rub kolnika, također je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede u prometnoj nesreći do koje je došlo u Donjem Maclju, zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake.
Šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, te su se dogodile u Vrhima Pregradskim, zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika, u Mariji Bistrici i Donjem Maclju, zbog nepropisne vožnje u natrag, u Podgorju Bistričkom zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, u Krapini uslijed oduzimanja prednosti prolaska te u Ciglenici Zagorskoj zbog nepropisnog uključivanja u promet.
U prometnim nesrećama u Podgorju Bistričkom i Mariji Bistrici nesreće su skrivili vozači pod utjecajem alkohola od 0,80 i 1,38 promila.

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je i sedam kaznenih djela; jedno kazneno djelo utaje, jedno kazneno djelo računalne prijevare, jedno kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i dva kaznena djela teške krađe. Evidentirana su i tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba