Na sjednici Gradskog vijeća Zlatara usvojen rebalans proračuna

Gradska kasa zbog skupljih energenata i tri nova projekta ‘podebljana’ za 55,9 mil. kuna

Objavljeno: 30.06.2022. zagorjeinternational

Na sjednici Gradskog vijeća Zlatara, održanoj u utorak, sa osam glasova za i tri suzdržana, usvojen je prvi ovogodišnji rebalans proračuna, čime je povećan s 54,1 milijuna kuna na 55,9 milijuna kuna. Istim su omjerom usvojeni i prateći proračunski dokumenti.

Gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek, piše Radio Zlatar, pojasnila je da je do rebalansa došlo zbog povećanja cijene energenata, naloga državne revizije da se provede prisilna naplata dugovanja građana za komunalnu naknadu i komunalni doprinos te zbog novih projekata – “3,2,1 KRENI“ za produženi boravak u vrtiću, MIPOS za zapošljavanje žena i Kulturno–informativni turistički centar u Belcu, dodajući da se očekuju i veći sudski troškovi zbog prisilne naplate te veće dotacije Dječjem vrtiću zbog skupljih energenata, kako se ne bi povećavalo učešće roditelja. Gradonačelnica ističe da Grad nije toliko šokiran poskupljenjem struje, kao što su to osjetili drugi gradovi i općine, zbog LED lampi, no dodala je da se s Vladom RH razgovara o pronalasku olakšica za jedinice lokalne samouprave.

Oporbeni vijećnici HDZ-a na sjednici su prilikom rasprave o rebalansu kazali da se radi o šminkerskom uljepšavanju, ističući da grad stagnira te da se ništa ne događa osim dva projekta, a gradonačelnica je odgovorila isticanjem svih projekata i aktivnosti – projekt ceste na Ivančicu, gradsku tržnicu, dodatne lampe javne rasvjete, radove u Varaždinskoj i Ulici Matije Gupca, nastavak uređenja Sokolane, reciklažno dvorište, Aglomeraciju te projekt uređenja Gradske vijećnice, naglasivši da se moraju znati gradski prioriteti, a započeti projekti završiti.

U proračun su uvrštena i državna sredstva za asfaltiranje nerazvrstanih cesta te županijska za uređenje gradske vijećnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba