Počastite se za kraj tjedna, posjetite Gornju Stubicu i uživajte bogatom programu

NE PROPUSTITE: U dvorac Oršić stižu poznati glumci i glazbenici

Objavljeno: 28.06.2022.

Nakon proteklog vikenda i otvorenja manifestacije ˝Ljeto u dvorcu Oršić˝ kojeg je obogatio koncert Ivane Kindl i odličan popratni program, u vikendu koji nam slijedi zabave neće nedostajati uz ekipu iz ˝A strane˝ i ˝The Voice-a˝ (Iva Ajduković i Alen Đuras) te ˝Ante Gelo Bend˝, a osim glazbenog programa, već od četvrtka, očekuju vas i dvije predstave. Više detalja pročitajte u nastavku.

Četvrtak

S početkom u 21 sat, ovog četvrtka scenu će zauzeti glumci u produkciji Adam scene s predstavom ˝Šund naš svagdašnji˝ autora Roberta Krajinovića, koji je ujedno i redatelj i glumac, a uz njega nastupaju Nevena Vukes, Monika Mihajlović i Adam Končić.

Radnja predstave je smještena u TV studio lokalne televizije koja je u raspadu. Lijepa TV voditeljica Lana Pišček bori se sa amaterizmom i neradom zaposlenika na spomenutoj televiziji i na sve načine pokušava održati profesionalni nivo što joj baš ne ide lako od ruke. U svoju emisiju kolažnog karaktera ugošćuje razne tipove gostiju, od pri-prostog novopečenog saborskog zastupnika, preko wanna bee pjevačice i samoprozvane kraljice instagrama do netalentiranog nadobudnog pjevača iz talent showa… Pratimo niz komičnih pjevačkih i plesnih nastupa spomenutih gostiju i sve nam djeluje poznato, jer slične situacije gledamo na svim programima svih TV-kuća, što nam nude šund i jeftinu zabavu.

Petak

Prvog dana srpnja, u petak, u goste dolazi Teatar Moruzgva s predstavom ˝Jel tako Zorane?˝ u kojoj igraju Ecija Ojdanić (u alternaciji s Barbarom Nolom), Goran Grgić (u alternaciji s Vedranom Mlikotom), Csilla Barath Bastaić (u alternaciji s Ivom Kraljević) , Paško Vukasović (u alternaciji s Ivanom Čuićem), te Petra Svrtan (u alternaciji s Ivom Šimić).

Predstava azališta Moruzgva u koprodukciji s kazalištem Marina Držića u Dubrovniku radi se po književnom predlošku virtuoza kratkih priča, Tanje Mravak, koja je minijaturu naslova ˝Jel’ tako, Zorane?˝ napisala upravo za tu svrhu. Priča u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti. Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti. Upravo je prepoznavanje na ljudskoj osnovi jedna od bazičnih kvaliteta Tanjinog pisma, na čemu će se inzistirati i u kazališnoj formi u adaptaciji i režiji Tamare Damjanović. Nakon predstave slijedi nastup grupe ˝The sway band˝.

Subota

Za odličnu atmosferu u dvorcu Oršić pobrinut će se poznati hrvatski gitarist Ante Gelo sa svojim bendom. Ante je jedan od najistaknutijih hrvatskih gitarista koji je tijekom karijere nastupao diljem svijeta, a s velikanom Oliverom Dragojevićem svirao je u najvećim svjetskim dvoranama u Parizu, New Yorku, Londonu i Sydneyju. Njegov nastup upotpunit će glazbenici koje smo upoznali u emisijama The Voice i A strana: Alen Đuras i Iva Ajduković koji će izvest svjetski poznate hitove u vlastitom aranžmanu.

Predstava u četvrtak je besplatna, a za petak i za subotu ulaz se naplaćuje u pretprodaji po cijeni od 40 kuna, na dan događanja 50 kuna i preko entria 50 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba