KINO H DVORIŠĆU PRI KRČMI POLANOVIĆ

Naredna dva četvrtka guštajte u projekcijama dokumentarnih filmova mađarske i češke režije

Objavljeno: 14.06.2022.

U sklopu manifestacije ˝Proljeće u Zaboku˝ ovog i idućeg tjedna dvorište pored Polanovića ponovno će biti u službi kina na otvorenom. Naredna dva četvrtka očekuju vas filmske poslastice na koje je ulaz besplatan, a jedinstven ambijent pružit će vam odlično iskustvo projekcijskog platna usred prirodnog okruženja.

Ovog četvrtka imate prilike pogledati mađarski dokumentarni film ˝Dive˝ s početkom u 21 sati.

Szani, Tina i Emese, ili kako se same nazivaju, Dive, jesu dvadesetogodišnjakinje zapele između tinejdžerske i odrasle dobi koje pokušavaju okončati to razdoblje i maturirati. Mogu satima razgovarati o šminki, odjeći ili profilnim slikama. Maske koje su same stvorile pomažu im sakriti se od problematične prošlosti. Máté, mladi redatelj, stupa na scenu i prati ih kamerom do mature u želji da sazna što se krije iza njihove savršene šminke. Kako ih upoznaje, tako se i njihovi zaštitni slojevi tope, a one mu pred očima sve više napreduju prema odraslosti.

Idućeg četvrtka, 26. lipnja također s početkom u 21 sat, projicirat će se dokumentarni film ˝Nova smjena˝ u režiji Jindřicha Andrša iz Češke.

Dvadeset pet godina Tomas je radio pod zemljom kopajući ugljen. Nakon zatvaranja rudnika 2017., Thomas upisuje državni program za prekvalificiranje i priprema se za jedno od najtraženijih zanimanja – programera. Prihvaća izazov i spreman je drastično promijeniti život. No može li se četrdeset-i-nešto-godišnji punk rocker duge kose koji je cijeli radni vijek proveo u teškom fizičkom poslu u podzemlju uklopiti u mladu i modernu ekipu iz digitalnog miljea?

Program organizira Gokul – Građanska organizacija za kulturu, a potpomognut je sredstvima Zaklade Kultura nova, Hrvatskog audiovizualnog centra i Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter