Slavlje kreativnosti, tolerancije i uključivosti

OTVOREN JE ˝FESTIVALČIĆ˝ – krapinski park vrvi dobrom energijom, prekrasnim štandovima i odličnom atmosferom

Objavljeno: 11.06.2022.

Danas je u krapinskom Parku Matice hrvatske održan ˝Festivalčić˝, kreativno i zabavno događanje koje organizira Krapinsko – zagorska županija u suradnji s partnerima na projektu ˝Baltazar˝, u sklopu kojeg se osiguravaju pomoćnici u nastavi za učenice i učenike s poteškoćama u razvoju.

Podsjetimo, na području Krapinsko – zagorske županije već osmu godinu zaredom u sklopu projekta Baltazar 5 osiguravaju se pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju, a ˝Festivalčić˝ je zamišljen kao završni program u kojem svake školske godine sudjeluju učenice i učenici iz osnovnih i srednjih škola partnera u projektu. Događanje okuplja i učenike s teškoćama i njihove kolege, a svoje škole su predstavili putem promotivnih štandova, te glazbenim, plesnim i dramsko – scenskim izvedbama. Zainteresirani učenici mogli su sudjelovati i u radionicama u organizaciji Društva ˝Naša djeca˝ Krapina.

Promicanje

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek istaknula je kako je projekt ˝Baltazar˝ odličan projekt koji promiče toleranciju i podsjetila na njegov plasman u finale u području pravedne Europe gdje je osvojio prvu nagradu publike.

– To znači da projekt nije prepoznat samo u Zagorju već smo i na razini EU prepoznati kao sredina koja njeguje toleranciju, poštuje različitosti i uključivosti – rekla je Petek i zaželjela ugodan boravak sudionicima i zahvalila školama koji su suorganizatori, kao i gradu Krapini na svesrdnoj podršci. Na kraju obraćanja, Petek je ˝Festivalčić˝ i službeno proglasila otvorenim.

Grad u projektu

Ispred Grada Krapine, koji je financijski pokrovitelj, ˝Festivalčiću˝ je prisustvovala potpredsjednica Gradskog vijeća Željkica Smrekar.

– Pomoćnicima u nastavi zahvaljujemo na trudu, strpljenju, znanju i na svakoj lijepoj gesti i riječi koje su svih ovih godina imali za svoje učenike. Nadamo se da će ovaj projekt još dugo godina biti pokretač socijalne integracije učenika s poteškoćama – rekla je Smrekar i poželjela ugoda boravak uz nadu da će djeca iz Krapine ponijeti lijepe uspomene.

Nakon otkazivanja u 2020. i online verzije u 2021. godini uslijed epidemioloških ograničenja, veseli što je ˝Festivalčić˝ ove godine opet izašao na otvoreno, u gradski park i široj javnosti predstavili bogat program i motivirane sudionike svih uzrasta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba