PRVACI 3. HNL SREDIŠTE: Krapinski gradonačelnik Gregurović u Gradskoj vijećnici primio nogometaše NK Zagorca

“Uz mukotrpan rad, puno odricanja i prolivenog znoja došli smo do toga da izgledamo kao jedna ozbiljna ekipa koja je cijele godine igrala lijep nogomet“

Objavljeno: 07.06.2022. zagorjeinternational

Nogometni klub Zagorec u subotu 28. svibnja, na domaćem je terenu, uvjerljivom  pobjedom protiv Gaja iz Mača, rezultatom 4:1, potvrdio naslov prvaka 3. Hrvatske nogometne lige Središte, a sutra ekipa NK Zagorca putuje u Bjelovar gdje će se na Gradskom stadionu susresti s NK Mladost Ždralovi i odigrati vrlo važnu utakmicu za kvalifikacije za popunu 1. HNL u sezoni 2022/2023.

U utorak je prvake, u krapinskoj Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Zoran Gregurović koji je cijeloj momčadi, treneru Damiru Milinoviću i ostatku tima NK Zagorca uputio čestitku na postignutom uspjehu koji je kako kaže, postignut na ponos cijelog grada, pa nastavio o ulaganju Grada u razvoj kluba.

– Grad se uključio koliko se mogao. Prvenstveno ono što smo željeli da se iz devastiranog sportskog centra uredi nova infrastruktura. Puno je uloženo i imamo još puno toga što je pred nama i onog što bismo željeli napraviti na samom centru. Mislim da to poprima uistinu jedno lijepo lice i onda sigurno da ovakav jedan uspjeh koji su ovi dečki postigli je dodatni motiv i za nas da se još i više uključimo – kazao je Gregurović koji je istaknuo da kao i svi, sutra u Bjelovaru priželjkuje pobjedu.

Trener Damir Milinović rekao je da je NK Zagorec, zahvaljujući igračima koji su trenutno u klubu, ali i onima koji su otišli u druge klubove i više nisu s njima, osvojivši prvo mjesto, postigli nemoguću misiju, jer kako ističe, na početku priprema, mnogi im nisu davali velike šanse za uspjeh.

– Uz mukotrpan rad, puno odricanja i prolivenog znoja došli smo do toga da izgledamo kao jedna ozbiljna ekipa koja je cijele godine igrala lijep nogomet. Postigli smo 83 gola, što nije vrlo jednostavno. Jedno veliko hvala igračima što su slušali i radili, znam da sam ponekad bio naporan, možda ponekad i prestrog, no vjerujte mi u nogometu uspijeva samo onaj koji radi i sluša, zato je moj moto “red, rad i disciplina“ i onda mora doći rezultat – istaknuo je Milinović.

Velika podrška

Glede sutrašnje utakmice protiv NK Mladost, trener Milinović optimistično je poručio:

– Vjerujem u ovu ekipu, svi živimo za to. Kao što je rekao i gradonačelnik, možda više neće imati prilike boriti se za tako nešto i treba im ostati za pamćenje, odnosno u njihovim životopisima kad će negdje odlaziti. Puno je ekipa već na odmoru, a oni se još uvijek kupaju u znoju trenirajući, ali vjerujem da ćemo se sutra veseliti. Uvijek kažem ako jer u životu se samo jedna stvar mora, a drugo bi sve trebalo, tako da ako sutra uspijemo proći pozvao bih sve navijače Zagorca i one koji ga vole jer znam da će puno ljudi iz Zagreba nas doći podržati, da nas dođu podržati u što većem broju da ostvarimo jedan vrhunski rezultat, povijesni uspjeh ne samo za NK Zagorec, već i za grad Krapinu, da se onda imate s čime dičiti jer kao što sam već rekao, malo njih je vjerovalo u nas – rekao je Milinović, koji na pitanje, koga priželjkuje kao protivnika u finalu, ako sutra pobjede, odgovara:

– Kad igramo doma, jednostavno nam je svejedno tako da doma možemo igrati uvijek. Rekao sam i da dođe neki prvoligaš, doma se ne bojimo igrati protiv nikoga. Ne bi bilo ugodno da smo gostovali u Vukovaru ili Dalmaciji. Mislim da je ovo idealan izbor protivnika. Tko god dođe u Krapinu, oni moraju razmišljati o nama, a ne mi o njima, takav je moj stav od prvog dana kada sam došao ovdje. Ne bavimo se drugima, već sobom i na svakom treningu i utakmici želimo dati svoj maksimum, a onda gdje nas to dovede, tako da vjerujem da možemo na svom terenu dobiti i Vukovar i Hrvace – kazao je Milinović.

Na novinarsko pitanje, ako ne uspiju ući u 2. ligu, hoće li to biti podbačaj, trener Milinović je odgovorio:

– Podbačaj ne može biti sigurno jer cilj je bila i razlog mog dolaska je bila jedinstvena 3. liga. Mogu slobodno reći da smo mi na polusezoni osigurali 3. jedinstvenu i onda smo digli ljestvicu i rekli idemo osvojiti prvenstvo, pa smo ga osvojili, a ovo je samo nagrada za njih i za sve one koji vole Zagorec. Nema razočarenja, svi sportaši ne vole gubiti, naravno da će biti tuga, no ne i razočarenje, već poticaj i želja za još boljim  radom, no ne želimo razmišljati o porazu – poručio je trener Milinović.

Najbolji strijelac prvenstva Matija Smrekar koji je zabio 30 golova kazao je da je iza njih mukotrpna sezona i puno odricanja.

Ostvaren cilj

– Cilj nam je bila treća jedinstvena liga. To smo osigurali već prije, a sada smo prvaci. Čekaju nas kvalifikacije u kojima želimo također biti uspješni, želimo napraviti korak više, da uđemo u dugo očekivanu i željenu drugu ligu. Vjerujem da ćemo uspjeti. Imamo dobru ekipu, dobro se radi, treniramo. Dosad smo dobro obavljali taj posao i vjerujem da možemo sve napraviti da napravimo taj jedan iskorak koji će za sve nas biti povijesni, veliki uspjeh za klub, grad, sve nas. Nadam se da ćemo u tome uspjeti, a što se tiče mog osobnog uspjeha, tu moram zahvaliti svim svojim suigračima, trenerima i upravi jer bez njih to ne bi bilo uspješno. Svi smo zaslužni kad je dobro, pa tako i u ovom slučaju – rekao je Smrekar, koji na pitanje bi li mijenjao svojih 30 golova u prvenstvu za jedan sutra odgovara:

– Mijenjao bih da sutra bilo tko zabije gol. Mijenjao bi svih 30 i ono što sam zabio prije u karijeri, samo da prođemo kvalifikacije -kazao je, dodajući da je siguran u ekipu i njihovu sutrašnju pobjedu.

Dodajmo još, da je klub osigurao za sve koji sutra žele doći u Bjelovar bodriti momčad, besplatan autobus koji iz Podgore polazi u 14.30 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba