S ciljem podizanja svijesti učenika o održivoj gradnji, štednji energije, obnovljivim izvorima energije…

U dvorcu Bračak održana završnica projekta “Znanjem do energetskih ušteda” za učenike  zagorskih srednjih škola

Objavljeno: 07.06.2022. zagorjeinternational

U Energetskom centru Bračak je u utorak održana završnica ovogodišnjeg projekta “Znanjem do energetskih ušteda” kojeg zajedno provode Krapinsko – zagorska županija i Regionalno energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske koja pruža stručnu podršku. 

Cilj projekta je edukacija i podizanje svijesti učenika o važnosti, prednostima i mogućnostima održive gradnje, primjeni mjera energetske učinkovitosti, štednje energije u zgradama i korištenju obnovljivih izvora energije.

Tijekom ove godine provedena su obrazovna predavanja za učenike i nastavnike iz SŠ Bedekovčina, SŠ Oroslavje, SŠ Krapina, SŠ Konjščina, Gimnazije Pregrada i Gimnazije A. G. Matoš iz Zaboka, a na završnici projekta u Energetskom centru Bračak sudjelovala su po tri učenika iz svake od škola, koji su imali priliku vidjeti mjere implementirane kod sanacije dvorca i fotonaponsku elektranu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. 

Najboljima u rješavanju završnog kviza čestitali su župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac. 

Izvor: KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba